Pemuteran

In het noordwestelijke puntje van Bali vind je het gemoedelijke Pemuteran. Een ideale tussenstop voor reizigers die de oversteek van Java naar Bali met de boot maken. Vanuit de blauwe kustwateren vertrekken dagelijks duik- en snorkelexcursies naar één van de prachtigste onderwateromgevingen van de wereld: Menjangan eiland.

Pemuteran ligt vlak bij het West Bali National Park en het eiland Menjangan. Hier vind je de mooiste duik- en snorkelspots van Bali. De resorts, appartementen en familyhouses liggen vrijwel allemaal aan de doorgaande weg langs de kustlijn. Hier vind je geen grote winkels, alles is hier bescheiden en goed onderhouden.

In Pemuteran kom je voor je rust. Het is een heerlijke plek om even op adem te komen in één van de mooie homestays of hostels. Je loopt zo het witte strand op. Tussen de palmbomen vind je ligstoelen van de luxe resorts en restaurants. Met een drankje droom je hier weg bij het geruis van de zee.

Dagelijks vertrekken er bootjes vanaf een dok, ongeveer zeven kilometer ten westen van Pemuteran. Gidsen, snorkelaars en duikers vertrekken richting het eiland Menjangan. Zo’n drie kilometer uit de kust leggen ze op verschillende plekken stil om de onderwateromgeving te verkennen. In het heldere water zijn kleurrijke koraalriffen te zien en schieten bontgekleurde vissen je voorbij. In de anemonen schuilen clownsvisjes en wie geluk heeft ziet ook nog schildpadden.

Na een dag in het water, kun je aan het strand heerlijk dineren. Met de ondergaande zon op de achtergrond en een koel glas sap in je hand. Wat wil je nog meer?

Ontdekken in Pemuteran

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer  
dag 16 – Oversteek van Java naar Bali

dag 16 – Oversteek van Java naar Bali

Vandaag waagden we de oversteek naar Bali. Met een bus vertrekken we naar Ketapang, de haven bij Banyuwangi op het uiterste puntje van Java. Hiervandaan vertrekt de boot. Dat betekent weer even een reispilletje slikken – het is ongelooflijk hoe snel ik zeeziek ben.

Verder lezen