Yoga-lessen, traditionele Balinese dansvoorstellingen bijwonen, op de fiets naar de rijstterrassen, apen ontmoeten in een tempel... Vanuit Ubud kun je dit allemaal ondernemen. Ubud is uitgegroeid tot de belangrijkste culturele plaats van Bali.

Het levendige Ubud is opgebouwd uit verschillende dorpen die in de loop van de jaren aan elkaar zijn gegroeid. Hier wonen en werken veel kunstenaars. In het verleden was dit gebied vooral bekend onder backpackers. Tegenwoordig wordt Ubud door steeds meer toeristen ontdekt en is het een geschikte plek om meer te weten te komen over de Balinese cultuur.

In het hindoeïstische Bali speelt de toepassing van yoga een belangrijke rol. In Ubud wordt het yoga festival georganiseerd. Daarnaast zijn er in Ubud veel kuuroorden te vinden; in veel gevallen gecombineerd met yogalessen.

Het Puri Saren Agung paleis is een populaire trekpleister. Op deze plek treden traditionele dansgroepen op. Vlak bij Ubud zijn er prachtige rijstterrassen te vinden. Een andere grote bezienswaardigheid in de omgeving is Monkey Forest: een tempelcomplex dat bewoond wordt door een groep apen.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid