Kleurrijk Cinque Terre

Cinque Terre

Cinque Terre: de vijf Italiaanse dorpjes langs de Middellandse Zee. Ze zijn te vinden in Ligurië; een van de kleinste Italiaanse provincies, die begint bij de grens met Frankrijk en langs Genua tot aan havenstadje La Spezia reikt.

Ontdek het kleurrijke Cinque Terre

En daar, vlak bij La Spezia liggen Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Kortweg: Cinque Terre. De vijf dorpjes zijn bekend om hun prachtige en kleurrijke ligging.

Prachtig vanwege de bouw tegen de rotsen omhoog en kleurrijk vanwege de huisjes die in de meest uiteenlopende kleuren te bewonderen zijn. Met name Manarola is fantastisch om van een afstandje te zien. Al die kleuren bij elkaar. Een bijzonder gezicht!

Cinque Terre bezoeken

Wie Cinque Terre wil bezoeken kan het beste in La Spezia of Levanto de auto parkeren en daar de trein of de boot pakken. De dorpjes op eigen vervoer aandoen kan wel, maar is af te raden. Door de ligging zijn ze slecht toegankelijk en sowieso is het parkeeraanbod minimaal.

Het makkelijkst is met de trein vanuit Levanto (ten noorden van Cinque Terre) of vanuit La Spezia (ten zuiden van Cinque Terre) te pakken. Speciaal daarvoor bestemde treinkaartjes geven toeristen de gelegenheid heel de dag te reizen. De kaart heet de Cinque Terre Treno Card en volwassenen betalen 16 euro. Voor kinderen kost de treinkaart 10 euro.

Houd er rekening mee dat wanneer je je auto moet parkeren in de genoemde plaatsen, je dat ergens in de ochtend moet doen. Begin van de middag op zoek naar een vrije parkeerplek is bijna niet te doen.

Met de Treno Card heb je ook toegang tot en het National Park en dus de wandelpaden. Tussen de plaatsjes zelf is het namelijk mogelijk een indrukwekkende wandeling te maken langs de Middellandse Zee. Maar toegang tot die ‘paden’ kost geld.

Wie niet de trein wil gebruiken, maar wel de wandelingen wil maken, kan de Cinque Terre Trekking Card kopen, die toegang verschaft tot het Parco Nazionale delle Cinque Terre. Je kunt gebruik maken van alle wandelpaden en van de bus (ATC) tussen de verschillende dorpjes. Goed schoeisel is voor die wandelingen zeker aan te raden. En voldoende drinkwater meenemen ook!

Per boot naar Cinque Terre

De kleurrijke dorpjes van Cinque Terre zijn ook per boot te bezichtigen en te bezoeken. Het vertrek is het makkelijkst vanuit Levanto, La Spezia, Lerici of Portovenere. De dorpjes zelf – op Corniglia na – hebben ook een haven van waar te vertrekken is. De tickets zijn te koop in de genoemde badplaatsen.

Geniet van het mooie uitzicht vanaf het water! Houd er rekening mee dat Cinque Terre erg toeristisch is dus je bent zeer beslist niet de enige op het schip, maar de herinnering aan al die kleuren maakt heel veel goed.

Cinque Terre

Ontdek het kleurrijke Cinque Terre

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid
Ontdek het kleurrijke Cinque Terre