Corniglia - Cinque Terre

Corniglia is het derde dorpje in de reeks en de enige die niet direct aan zee ligt. Liefst 365 treden omhoog zijn nodig om Corniglia te bereiken.

Ga op vakantie naar Corniglia

Corniglia, Cinque Terre, bevindt zich namelijk bovenop de rots, ruim honderd meter boven zeeniveau. De omgeving is er een met wijnterrassen en wijnstokken. De druiven op de wijngaard worden met speciale tandradbanen omhoog getakeld. Mooi om te zien!

Eenmaal boven wacht een ongelofelijk uitzicht. Daar is onder meer het gotische San Pietro uit de veertiende eeuw te bezichtigen. De gevel is trouwens gebouwd met marmer dat uit Carrara is opgetrokken, dat op een kleine uurtje rijden ligt in het noordwesten van Toscane.

Overnachten in Corniglia: onze aanbevelingen

Locanda La Lanterna

Deze accommodatie ligt op 3 minuten lopen van het strand. Het Locanda La Lanterna is gevestigd in een historisch pand en heeft rustieke kamers en appartementen. Het ligt in de Cinque Terre, in het centrum van Corniglia en aan de kleine weg die leidt naar de zee.
Bekijk prijzen en beschikbaarheid

Corniglia Dreams

Corniglia Dreams biedt een panoramisch uitzicht op de zee vanaf het gedeelde terras. Alle klassieke kamers hebben een balkon met uitzicht op de zee. Hier bevindt u zich in Corniglia, aan de kust van de Cinque Terre, van de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Bekijk prijzen en beschikbaarheid

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid