Pulau Samosir

In het noorden van Sumatra vind je het grootste meer van Zuidoost-Azië: Danau Toba, oftewel Lake Toba. Het strakblauwe kratermeer is zo’n 1700 vierkante kilometer groot en omsluit het eiland Pulau Samosir.

Het is er aangenaam warm, een stukje koeler dan in de rest van Indonesië. Op het vlakke binnenland vind je rijstvelden. Aan de horizon zie je grillige bergen en watervallen.
Pulau Samosir is de ideale bestemming voor een paar dagen relaxen. De bootreis op zich is al prachtig en eenmaal op Pulau Samosir is er genoeg te doen: je kunt zwemmen in het meer of in de zwembaden van de luxere resorts en overnachten in een typisch Batak-huis aan het water. Pak ook eens de fiets of een scooter voor een rit over het eiland. Je bent zo in een nabijgelegen dorpje, bij koningsdorp Ambarita of bij de watervallen.

Om op Pulau Samosir te komen, reis je af naar Parapat. Vanuit Bukit Lawang gaan dagelijks busjes naar deze havenplaats. De ferry vertrekt meerdere malen per dag naar het dorp TukTuk op Pulau Samosir. Bekijk van tevoren goed bij welke steiger je van de boot af moet stappen. Sommige accommodaties hebben een eigen steiger.

Ontdekken in Pulau Samosir

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer  
Dag 6 – Varen over Danau Toba

Dag 6 – Varen over Danau Toba

Mali en ik laten Bukit Lawang achter ons en vervolgen onze reis naar Danau Toba, het kratermeer in het noorden van Sumatra. Voor de plannende reiziger: maak je niet druk om het boeken van busjes. Op elke straathoek in Indonesië kun je vervoer boeken. Ook in Bukit Lawang kun je iedere dag instappen in een van de vele toeristenbusjes die naar Medan of naar Lake Toba vertrekken.

Verder lezen