Vakantie Reizen Sumatra

Sumatra

Het Indonesische eiland Sumatra is wereldwijd bekend om zijn uitgestrekte jungles. Tijdens meerdaagse hikes maak je hier kennis met orang-oetans, gibbons en andere jungledieren. Je daalt de rivieren af in tubes en baddert in helderblauw water.

Wat kost een reis naar Sumatra

Wie de ultieme rondreis wil maken, start in het noorden en reist naar het zuiden. Bezoek de prachtige provincie Atjeh voor de witte zandstranden en kleurrijke vissen. Vervolg je reis naar het zuiden, met het Gunung Leuser National Park en het kleine dorp Bukit Lawang om op een meerdaagse hike orang oetans te spotten.

Pak vervolgens de ferry om zoetwatermeer Danau Toba over te steken naar het eiland Samosir waar de Toba Batak wonen. Hun traditionele Batak-huizen en dans kun je hier bewonderen.

Sumatra is een avontuurlijke reisbestemming met een ongerepte wildernis.
De hoofdstad van Sumatra is Medan. Hier is ook een vliegveld met goedkope vluchten naar andere nationale en internationale bestemmingen. Sommige reizigers trotseren de stad. Voor de meeste reizigers geldt, dat zij Medan alleen gebruiken als tussenstop naar de jungle of de Mentawai-eilanden.

Sumatra (Indonesië)

Wat kost een reis naar Sumatra

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Sumatra

Meer Sumatra

Meer  

Reisverhalen

Meer  
Dag 6 – Varen over Danau Toba

Dag 6 – Varen over Danau Toba

Mali en ik laten Bukit Lawang achter ons en vervolgen onze reis naar Danau Toba, het kratermeer in het noorden van Sumatra. Voor de plannende reiziger: maak je niet druk om het boeken van busjes. Op elke straathoek in Indonesië kun je vervoer boeken. Ook in Bukit Lawang kun je iedere dag instappen in een van de vele toeristenbusjes die naar Medan of naar Lake Toba vertrekken.

Verder lezen  
Dag 4 – Orang oetans en rambutans

Dag 4 – Orang oetans en rambutans

Voor dag en dauw lopen we met onze gids – type vlotte Indonesische jongen – de jungle in. Privétourtje, alleen wij tweeën. Het begint al vrij stevig, met een klim omhoog. Maar he, we laten ons niet kennen. De hele dag niet, want het blijkt een vrij stevige trek te zijn. Maar het was het zo ontzettend waard!

Verder lezen