Ambarita – koningsdorp en kannibalen

Activiteiten in Pulau Samosir

Ambarita – koningsdorp en kannibalen

Pak de scooter of de fiets en bezoek het koningsdorp Ambarita. Hier woonde in vroeger tijden de koning van de Toba Bataks, de inheemse bevolking van Samosir.

Je vindt er traditionele huizen en leert er meer over de geschiedenis van dit volk – voornamelijk bekend omdat het kannibalen waren.

Ja, je leest het goed. Tot in de negentiende eeuw was het op Samosir gebruikelijk om vijanden en misdadigers op te eten.

In het dorp vind je een cirkel met negen stenen bankjes. Hier vergaderden de koning en zijn raadgevers over het lot van de gevangenen. De gevangene zelf zat in afwachting van zijn vonnis in een kooi onder een Batak huis. Iets verderop is de kleine arena waar de doodstraf werd uitgevoerd: onthoofding. Na een dans van de medicijnman werd het vonnis uitgevoerd. De Batak koning dronk na de onthoofding van het bloed van de gevangene. Het vlees werd verdeeld onder de leden van de stam.
Tip: kies voor een gids. Je kunt ook op eigen houtje door het (kleine) dorpje dwalen, maar voor een kleine bijdrage brengen de gidsen de historie tot leven. En dat is toch wel een aanrader.

Ontdekken in Pulau Samosir

Meer  

Ambarita – koningsdorp en kannibalen, Pulau Samosir

Meer Activiteiten ontdekken in Sumatra

Meer