Kota Tua (Oude Stad)

Bezienswaardig­heden in Jakarta

Kota Tua (Oude Stad)

Jakarta wordt door veel Nederlanders overgeslagen. Geen goede beslissing als je je bedenkt dat juist Jakarta ontzettend veel Nederlandse elementen bevat. In de oude stad komen deze kenmerken tot leven.

Wat kost een vakantie naar Jakarta?

De straten rondom Kota Tua, ook wel Oud Batavia genoemd, zijn druk en chaotisch. Zeker als je deze vergelijkt met onze Nederlandse wegen. Het is daarom verrassend om op deze plaats een typisch Nederlandse brug tegen te komen: de Hoenderpasarbrug (Jembatan Kota Intan). Vlak bij deze brug werd er handel gedreven met groente en vogels, vandaar de naam. De Hoenderpasarbrug werd rond 1628 door de Nederlanders gebouwd en is goed bewaard gebleven.

In de omgeving van de Hoenderpasarbrug vind je verschillende pakhuizen en kantoren uit de koloniale tijd. Interessant is de uitkijktoren, die rond 1839 werd gebouwd om toezicht te kunnen houden op de schepen. Als toerist heb je nu de mogelijkheid om vanaf deze toren de oude stad te bekijken.

Hollandse stadhuis

Wat je niet mag overslaan, is het plein Taman Fatahillah. Hier vind je diverse historische panden, waaronder het Hollandse stadhuis dat in 1626 werd gebouwd. Tegenwoordig is het een museum dat dieper ingaat op de geschiedenis van Jakarta. Op het plein is een oud Portugees kanon geplaatst. Volgens de Indonesische verhalen zou het de vruchtbaarheid van de vrouw bevorderen als zij boven op het kanon plaatsneemt...

Ontdekken in Jakarta

Meer  

Kota Tua (Oude Stad), Jakarta

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Java

Meer