Monumen Nasional (Nationaal Monument)

Bezienswaardig­heden in Jakarta

Monumen Nasional (Nationaal Monument)

Met een hoogte van 137 meter is het Nationaal Monument een grote blikvanger. Bij goed weer heb je een weids uitzicht over de stad Jakarta.

Wat kost een vakantie naar Jakarta?

Het Nationaal Monument (ook bekend onder de naam Monas) staat symbool voor de vrijheidsstrijd. Het gebouw is een enorme zuil; helemaal bovenin is een bronzen vlam geplaatst van 14,5 ton. Op het brons is bladgoud aangebracht. Het uitzichtplatform bevindt zich onder de vlam en is bereikbaar via een lift.

Aan de onderkant van het monument is een museum ingericht dat informatie geeft over het koloniale verleden. Daarnaast is het de moeite waard om rondom het monument een kijkje te nemen. Aan het Merdeka plein (het vroegere Koningsplein) waar de Monas staat, vind je verschillende bezienswaardigheden. Zoals het Nationaal Museum, het Vrijheidspaleis en de Istiqlal moskee. Op het uitzichtpunt van het Nationaal Monument zijn deze gebouwen vanuit de hoogte te bewonderen.


Het kan een behoorlijk portie geduld vergen om de top te bereiken. Monumen Nasional wordt namelijk door vele mensen, ook de lokale bevolking, bezocht en de capaciteit van de lift is beperkt. Als je eenmaal boven bent, is van die drukte weinig te merken en vouwt de stad zich uit, als een indrukwekkende plattegrond.

Ontdekken in Jakarta

Meer  

Monumen Nasional (Nationaal Monument), Jakarta

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Java

Meer