Ayutthaya

Zo'n 80 kilometer ten noorden van Bangkok ligt Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand (toen nog Siam). Met de trein vanaf het hoofdstation Hua Lamphong ben je in zo'n twee uurtjes in Ayutthaya.

Ga op avontuur naar Thailand

Stad van tempels en boeddha's

In het slaperige stadje Ayutthaya vind je veel tempels. En ruïnes. In 1767 valt het Birmese leger Thailand binnen en plundert de hoofdstad Ayutthaya. Tempels worden daarbij grotendeels vernield. Van wat er over is – verkleurde boeddhabeelden, hoge torens, imposante tempelmuren – is gelukkig nog genoeg te bewonderen. Ayutthaya staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een tempelcomplex dat je niet mag overslaan is Wat Chai Watthanaram: misschien wel het mooiste tempelcomplex wat je in Thailand gaat tegenkomen.
Ooit was Wat Chai Watthanaram helemaal overwoekerd met jungle. Pas sinds enkele tientallen jaren is deze tempel aan de rivier open voor het publiek. Verschillende riviercruises leggen hier aan voor de zonsondergang. Ook op de fiets of met de scooter is het goed te bezoeken. Een kaartje kost 50 baht.

Vanuit Ayutthaya kun je je reis voortzetten naar de stad Chiang Mai die in het noorden van Thailand ligt. De nachttrein is een beleving op zich.

Aanbevolen accommodatie in Ayutthaya: Baifern Homestay

Baifern Homestay is basic met dat ietsje meer: top locatie!

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid