Vakantie Reizen Thailand

Het noorden staat bekend om zijn mooie jungle met indrukwekkende watervallen, het midden heeft veel culturele bezienswaardigheden, historische steden als Ayutthaya en Sukhothai met zeer oude tempel ruïnes en Kanchanaburi: een stad met een bewogen geschiedenis. Het zuiden biedt paradijselijke eilanden en stranden.

De meeste reizigers beginnen hun reis in de hoofdstad Bangkok. Vanuit Bangkok kun je doorreizen naar verschillende interessante plaatsen, zoals Amphawa, Kanchanaburi, Hua Hin en Khao Sok. Hagelwitte stranden vind je op het eiland Koh Samui. En dan is dit nog slechts een greep uit de vele mogelijkheden die Thailand te bieden heeft. De Nederlandse reisorganisatie AsiaDirect is gevestigd in Bangkok en geeft onderstaande tips.
Bangkok bestond vroeger voornamelijk uit water. Het lokale leven speelde zich destijds af rondom de waterwegen.
Stap in een longtailboot om even terug in de tijd te gaan en ervaar hoe het er eerder in heel Bangkok aan toe ging. Je vaart soms echt bijna een huiskamer binnen. Andere must visits in Bangkok zijn de tempels Wat Po, bekend om zijn grote liggende Boeddha, en de Tempel van de Dageraad, Wat Arun. Wat Arun ligt aan de overkant van de rivier en is met het lokale pontje te bereiken. Ook het beroemde Koninklijke Paleis is te bezoeken: het ene gebouw glinstert nog meer dan het andere door alle piepkleine gouden mozaïektegeltjes.

Met de lokale trein kun je vanuit Bangkok naar verschillende bijzondere plekken reizen. Eén van die plekken is Amphawa. Met de ramen open en je haren in de wind zie je de rijstvelden aan je voorbij trekken. Amphawa staat bekend om zijn drijvende markt die vooral lokale mensen aantrekt. Je komt hier weinig andere toeristen tegen. 's Avonds kun je duizenden vuurvliegjes vanaf een bootje bekijken en in de ochtend is het heel speciaal om net als de Thai een offer te brengen aan de monniken die in hun bootjes voorbij varen.

De treinmarkt van Maeklong

Als je onderweg uitstapt bij Maeklong, ontdek je een bijzonder schouwspel. Een aantal keren per dag moeten alle verkopers van de Maeklong markt heel snel hun spullen oppakken, om ruimte te maken voor een passerende trein…

In de stad Kanchanaburi, vind je nog steeds sporen uit de Tweede Wereldoorlog terug. Je ziet hier de brug over de River Kwai en de beruchte Birma-spoorlijn, ook wel dodenspoorlijn genoemd. Tijdens de aanleg van deze spoorlijn zijn meer dan 100.000 mensen omgekomen. Er vielen ook Nederlandse slachtoffers.

De River Kwai wordt omgeven door jungle. Je kunt ervoor kiezen om op een bamboevlot te overnachten en als je 's ochtends ontwaakt en naar buiten kijkt, zie je de mist over de rivier en de jungle hangen. In de omgeving van Kanchanaburi vind je de Erawan waterval die uit maar liefst zeven plateaus bestaat. Het is heerlijk om hier een verkoelende duik te nemen.

De badplaats Hua Hin ligt niet ver bij Bangkok vandaan. Dit is een ideale plek om te overnachten voordat je verder afreist naar het tropische zuiden. Vanuit Hua Hin gaat de nachttrein naar Khao Sok: een jungle gebied in het zuiden van Thailand. In Khao Sok kun je overnachten in een boomhut en varen tussen enorme kalksteenrotsen in een magische omgeving.

Een leuk eiland met hagelwitte stranden en genoeg activiteiten is Koh Samui. Hier is het heerlijk vertoeven tussen de tropische palmbomen. In het sfeervolle vissersdorpje Bophut eet je heerlijke vis. Onbewoonde eilandjes vind je bij het Angthong National Marine Park. Huur een kano en verken de meest prachtige verlaten stranden.

Thailand biedt ontzettend veel mogelijkheden voor een mooie rondreis. Op de website van AsiaDirect vind je meer inspiratie.