Chiang Mai

Chiang Mai is een bruisende stad in het noorden van Thailand. Vanuit Chiang Mai kun je ziplinen door de jungle, bergstammen ontdekken en tempels bezoeken. Ook de stad zelf heeft genoeg te bieden: heerlijk eten, fijne uitgaansgelegenheden en een relaxte sfeer.

Ga op avontuur in Thailand

Hoewel Chiang Mai een grote plaats is – de tweede stad van Thailand – is de eerste indruk een stuk minder chaotisch dan bijvoorbeeld hoofdstad Bangkok. Chiang Mai is gemoedelijk en heeft al jaren een grote aantrekkingskracht op backpackers en natuurliefhebbers.

Chiang Mai is een geliefde stad en staat bekend als de 'roos van het noorden'.
Aangezien Chiang Mai in de bergen ligt, kun je in de omgeving spectaculaire natuurgebieden ontdekken. Deze plaats biedt een mooie uitvalsbasis voor excursies. Zo kun je een jungle trekking ondernemen of zelfs ziplinen boven het regenwoud.

Dichtbij Chiang Mai ligt nationaal park Doi Inthanon, met watervallen, tempels, een prachtig aangelegde tuin en de berg Doi Inthanon: het hoogste punt van Thailand. Dit is een heerlijke koele en groene plek.

In het noorden van Thailand kun je bergstammen bezoeken door middel van een excursie vanuit Chiang Mai. De tempel Wat Rong Khun mag je eigenlijk niet overslaan: een spierwit complex met glimmende steentjes. Wat Rong Khun is niet zomaar een tempel, maar een kunstwerk: wonderlijk en griezelig tegelijkertijd… Verder kun je een dagtocht maken naar de Golden Triangle: het 'drielandenpunt' van Thailand, Laos en Myanmar.

Chiang Mai is een levendige stad waar je prima meerdere dagen kunt doorbrengen. Er zijn allerlei barretjes en clubs te ontdekken. Veel uitgaansgelegenheden bevinden zich in de omgeving van de Night Bazaar en aan Loi Kroh Road.Op straat vind je vele eetstalletjes en markten. Aanraders zijn de Sunday Walking Street waar lokale producten worden verkocht, de Night Bazaar en de Warorot Market. Ook ontdek je allerlei soorten fruit en geurige kruiden.
Wat kun je eigenlijk doen met al die Thaise groentes en kruiden? Je leert het in Chiang Mai.
Met een kookworkshop leer je op een laagdrempelige manier de Thaise keuken kennen. Zelf een bordje pad thai maken of Thaise curry is de ultieme beleving van Chiang Mai.

Verblijftip: Riverside House

Riverside House is een thuis in Chiang Mai: comfortabel en met een fijn zwembad. Ook handig: bij de accommodatie is een tourbureau waar je makkelijk allerlei excursies kunt boeken.

Ontdekken in Chiang Mai

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid