Kookworkshop

Activiteiten in Chiang Mai

Kookworkshop

De unieke Thaise cultuur vind je terug in de Thaise keuken. Het volgen van een kookworkshop is daarom een goede manier om Thailand beter te leren kennen. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch als je weet hoe je zelf een bordje pad thai of massaman curry kunt bereiden.

In Thailand draait het om eten: op bijna iedere straathoek worden heerlijke en kruidige maaltijden klaargemaakt. In Chiang Mai vind je vele markten met verse producten, maar wat kun je daar allemaal mee?

Ook als je weer in Nederland bent, kan het fijn zijn om Aziatisch te kunnen koken. Niet zo vreemd dus dat je in Chiang Mai een grote hoeveelheid kookscholen aantreft, waarbij je op een laagdrempelige manier de Thaise keuken ontdekt.

Wat is de magie van de Thaise keuken? Een gouden combinatie van verschillende smaken.

De meeste Thaise gerechten combineren veel smaken. Een maaltijd kan daarom zoet, zuur, pittig, hartig, bitter én kruidig tegelijkertijd zijn. Die mix aan smaken lijkt bizar en onhaalbaar, maar met de juiste verhoudingen is het resultaat ontzettend smakelijk.

Wees niet bang voor een té pittige maaltijd: bij de kookworkshop wordt rekening gehouden met de voorkeur van westerse toeristen. Toch teveel pepers gebruikt? Tijdens de cursus leer je hoe je een maaltijd minder pittig laat smaken. Zo kun je ervoor kiezen om het gerecht zoeter te maken.
Niet veel kookervaring? Ook dan kun je prima terecht bij een kookschool.
Voordat je aan de slag gaat wordt er uitleg gegeven over de verschillende kruiden, groentes en fruit. Zo krijg je bij kookschool Asia Scenic in Chiang Mai een rondleiding op de markt of op hun eigen boerderij in de natuur (afhankelijk van de beschikbare tijd). Daarbij kun je allerlei kruiden voelen, ruiken en proeven, zoals de geurige holy basil.

Tijdens het koken is er ruimte om meerdere Thaise gerechten te bereiden. Alles wordt stap voor stap uitgelegd en je weet precies hoeveel ingrediënten je nodig hebt. De maaltijden die je maakt mag je natuurlijk zelf opeten.

Wanneer je in Chiang Mai een kookworkshop wilt volgen, kun je hiervoor een kookschool benaderen of van tevoren een kookworkshop boeken bij een reisorganisatie.

Ontdekken in Chiang Mai

Meer  

Kookworkshop, Chiang Mai

Meer Activiteiten ontdekken in Thailand

Meer