De hoofdstad van Thailand zit vol contrasten. Op het eerste gezicht is Bangkok een drukke stad met toeterende brommers en een overdaad aan tuk-tuks. Als je hier langer verblijft, ontdek je dat er genoeg rustige en interessante plekken te vinden zijn.

Ga op avontuur in Thailand

De gouden daken van de boeddhistische tempels fonkelen je tegemoet.

De talloze Boeddhistische tempels in Bangkok zijn prachtig. Iedere tempel bevat veel goud en kleuren. Wat Phra Kaew bij het Koninklijk Paleis wordt beschouwd als de belangrijkste tempel. In de Wat Pho is een enorm beeld van een liggende Boeddha (46 meter lang) gevestigd.Ook de Wat Arun, de 'Tempel van de Dageraad', is een aanrader. Via een dagexcursie is het mogelijk om Wat Arun, het Koninklijk Paleis en Wat Pho in korte tijd te kunnen bekijken.

Wat bebouwing betreft, is Bangkok een bonte verzameling van allerlei projecten. Eenvoudige woningen worden afgewisseld met futuristisch ogende hotels. Er zijn moderne torens gebouwd, waaronder de Baiyoke Tower II (328 meter hoog, inclusief antenne). Vanaf deze toren krijg je een mooi beeld van de structuur van de stad en de talloze wegen.

Een andere bezienswaardigheid is de Chao Phray rivier. Het is interessant om te zien dat een groot deel van het sociale leven zich op het water afspeelt. Een boottochtje over de rivier hoeft niet duur te zijn: sommige boten maken namelijk deel uit van het openbaar vervoer. Aan het einde van de dag word je getrakteerd op een onvergetelijke Thaise zonsondergang.

Ontdekken in Bangkok

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer