Vakantie Reizen Thailand

Grand Palace, Wat Pho, Wat Arun en Chao Phraya

Het drukke Bangkok maakt op veel toeristen een chaotische eerste indruk. Toch valt hier ontzettend veel moois te zien en te beleven. De Nederlandse reisorganisatie AsiaDirect is gevestigd in Bangkok en geeft tips over bezienswaardigheden die je niet mag missen in deze fascinerende stad.

Een bezoek aan het Koninklijk Paleis, het meest bekende bouwwerk in Thailand, mag je niet overslaan. De hoeveelheid pracht en praal in Grand Palace is zeer indrukwekkend. Ook vind je hier de Wat Phra Kaew: de tempel met de smaragden Boeddha.Bangkok kun je prima via het water verkennen, bijvoorbeeld vanuit een Thaise longtailboat. Het openbare leven in Bangkok speelt zich namelijk nog steeds voor een groot deel op de wateren af. De Chao Phraya is de belangrijkste rivier. Je vaart langs tempels, hotels en huizen op palen. Ook zie je houten bootjes waarop de Thai hun eten bereiden. Met een beetje geluk kun je enorme watervaranen spotten die op de oevers liggen te zonnen.

De prachtige tempel Wat Arun, de 'Tempel van de Dageraad, vind je eveneens aan de Chao Phraya rivier. Om bij deze tempel te komen, steek je de rivier over met een boot. Wat Arun is opgebouwd uit witte torens die rijkelijk versierd zijn met gekleurd porselein.

Wat Pho mag je absoluut niet missen. Behalve dat dit de grootste en oudste tempel van Bangkok is, staat Wat Pho bekend om de liggende Boeddha die maar liefst 46 lang is. Ook is het mogelijk om te leren hoe je een lotusbloem vouwt en hoe je deze kunt offeren. Om de Thaise ervaring compleet te maken kun je een traditionele massage nemen bij een zeer goede massageschool naast Wat Pho.

Op de website van AsiaDirect lees je meer informatie over tours door Bangkok en rondreizen door Thailand.