Dag 4, toeristendingen

Dag 4, toeristendingen

We komen weer laat op gang en geven het tijdsverschil de schuld. We pakken de laatste restjes van het ontbijtbuffet mee šŸ˜

Op naar het Koninklijk Paleis. We gaan weer met de taxiboot: goedkoop en snel. Bij de pier aangekomen blijkt het een enorme kermis met toeristen, busladingen vol šŸ˜¬. We schieten een zijstraatje in en vinden een rustig koffietentje. Er staat een motorfiets binnen, een wiegje met een kind en daarnaast staat een pan te koken met iets wat ruikt naar rijstpap.
Het meisje achter de balie maakt een perfecte americano voor ons. We nemen hiervoor de tijd (op een of andere manier is de koffie heter dan thuis, en koelt maar niet af).

We besluiten het toeristendeel te verlaten en ontdekken een plekje waar geen toeristen komen.
Een oud vrouwtje bakt crepes met een spannende vulling. Het ruikt erg lekker en we kopen er twee. Iets met kokos, ei en heel veel sliertjes šŸ˜‹
Er blijken honderden winkeltjes te zijn in donkere koele gangen. Sommige mensen hebben van hun winkel hun huiskamer gemaakt. Af en toe kruipt er een muis voorbij. Een bijzondere ervaring waar je geen toeristen ziet maar waar wel toeristenspul wordt verkocht.

We gaan maar terug naar de pier. Even zoeken naar de juiste straat... gevonden. Het blijkt een verkeerde pier maar het straatnaambordje klopt wel? šŸ¤” Hier leggen alleen de duurdere longboats aan: "No, orange flag šŸ˜”"

Een tuc tuc meneer zet een paar toeristen af. Die verwachtten ook de pier van de taxiboot en lopen dus boos weg. Tuc tucs rijden hier af en aan. Zo werkt de oplichterstruc dus.
Een straat verderop staat hetzelfde straatnaambordje en arriveert de taxiboot met de oranje vlag šŸ‘

's Avonds gaan we naar Chinatown. Een man spreekt ons onderweg aan en zegt dat Chinatown nog niet open is. Aardige kerel, kent Nederland, weet alles van Nederlands voetbal. Of we anders misschien een boottochtje wilden maken... šŸ¤”
Chwinatown is gewoon open. We verbazen ons over wat mensen allemaal eten. Bijna alles bevat vissaus of wordt met vlees bereid.
Wij houden het bij kleefrijst met mango en loempiaatjes met onbekende groentes, we hebben weer op straat gegeten šŸ˜‹

0 reacties bij dit reisverhaal

Plaats als eerste een reactie

REISROUTE