Dag 1, aankomst in Bangkok

Dag 1, aankomst in Bangkok

Een jetlag na een lange vliegreis is altijd een gek gevoel. We zijn een halve dag kwijtgeraakt.

We lopen wat verdwaasd naar de aankomsthal van International Airport Suvarnabhumi.

Voordat we onze bagage van de band kunnen halen moeten we eerst langs de douane. Één voor een. De mevrouw van de douane bekijkt mijn splinternieuwe paspoort aan alle kanten. "Very nice, good picture". Het voelt alsof ze een beetje aan het flirten is en ze maakt een foto van mij. Ze vraagt "First time visit"? Ik had 'no' ingevuld op het douaneformulier. Ze begreep even niet dat mijn paspoort leeg was omdat deze recent vervangen is. 😃

Na mij gaat Ingrid. Ik kijk van achter de balie mee op de computer. Er wordt een nieuwe foto van haar gemaakt. En de foto van vier jaar geleden staat er naast. Had ze vandaag bijna het roze shirtje aangedaan van vier jaar terug. 😂
We halen onze bagage van de band en gaan op zoek naar de Sky Train want die komt langs ons guesthouse in het levendige, oudste gedeelte van de stad.

De Sky Train blijkt niet vanaf de luchthaven te gaan dus we reizen eerst met de City Train, de metro en daarna nog een stukje met de Sky Train. Alle openbaar vervoer methodes hebben we meteen weer gehad en we zijn ingeburgerd.

Na de Sky Train houden de airco's op en slaat de 38 graden in ons gezicht.
We zijn midden in Bangkok: druk, warm, lawaai, vele geuren... daar staan we met onze backpackjes. Heerlijk om hier weer te zijn. Druk, warm, lawaai, geuren??? Heerlijk? Ja. de charme van deze stad!

0 reacties bij dit reisverhaal

Plaats als eerste een reactie

REISROUTE