Dag 2, Wat Pho bezoeken

Dag 2, Wat Pho bezoeken

Een jetlag na een lange vliegreis is altijd een gek gevoel. We zijn een halve dag kwijtgeraakt

We worden vroeg wakker. Bijzonder is om andere vogelgeluiden te horen, het lijkt op merels, maar dan de Thaise versie.

Eenmaal aan het ontbijt valt de trek een beetje tegen.

Het zou een uur of vier 's nachts zijn volgens Nederlandse tijd, normaalgesproken geen tijdstip voor noodles en scrambled egg.

We doen de eerste dag rustig aan en zoeken de koelte op in de Robinson mall, drinken american coffee om wakker te worden en vergapen ons aan de luxe spullen in het warenhuis. We kopen niks behalve een paar flessen water.

Tijd voor ontbijt lunch. Aangezien onze maagjes hun klok nog niet hebben bijgezet houden we het bij kleine snacks rond het middaguur.

De vierde manier van openbaar vervoer is een taxiboot. We gaan naar Wat Arun aan de overkant van de rivier.
Het kopen van een kaartje voor de boot is complex. Er zijn meerdere lijnen, maar ook longboats, toeristenboten en andere vaartuigen met Chinese daken. De oranje lijn moeten we hebben, herkenbaar aan een oranje vlag.
Op verschillende momenten worden we aangesproken of we mee willen. We antwoorden: "No, we go with orange flag".

Er zijn vele plekken waar je de bootkaartjes kan kopen, maar wij kiezen voor het enige echte officiële loket. Er zijn vele nep-loketjes op de pier. In de rij voor de kaartjes worden we alsnog aangesproken of we niet een andere boot willen. "No, orange flag 😠".

Effiency is enorm, als vee wordt je op/af de boot gedreven en wee je gebeente als je in het middenpad blijft staan want er moeten heel veel mensen op.

Wegens onderhoud staat de tempel in de steigers. 😐 Maar we kunnen er wel even rondkijken. Deze tempel valt in de categorie 'wel mooi'.
Er zijn veel toeristen die selfies maken bij Boeddha terwijl commerciele uitbuiting van Boeddha niet mag, (althans, er staat een kraampje die dit uitdraagt)
De kraampjes erom heen verkopen gewoon decoratieve Boeddha's.

De tempel is een beetje raar afgewerkt maar ligt wel in een mooi parkje. Er zijn mooiere tempels te vinden zoals Wat Pho die we de vorige reis hebben bezocht.

's Avonds bezoeken we een foodcourt in de buurt van accommodatie voor ons avondeten onze lunch. Het blijft bij plaatjes kijken want de Thaise bijschriften kunnen we niet lezen. Wat is vegetarisch?? Uiteindelijk hebben we Pad Thai gegeten in het guesthouse. We drinken een biertje en gaan uiteindelijk zonder avondeten op bed. Ik moest en zou nog een zakje pinda's scoren omdat de trek bleef. #jetlag

0 reacties bij dit reisverhaal

Plaats als eerste een reactie

REISROUTE