Nationaal Park Doi Inthanon

Activiteiten in Chiang Mai

Nationaal Park Doi Inthanon

Op zoek naar wat verkoeling in het hete Thailand? Vlak bij Chiang Mai vind je een prachtig natuurgebied en het hoogste punt van het land: nationaal park Doi Inthanon.

Voor de gemiddelde Thai is Doi Inthanon nogal fris, maar de kans is groot dat de temperatuur op deze plek doet denken aan een mooie Nederlandse lentedag. Het totale gebied heeft ongeveer de oppervlakte van de provincie Utrecht en je vindt hier een schaduwrijk bos, watervallen en prachtig aangelegde tuinen.

In Doi Inthanon kun je heerlijk wandelen en de natuur ontdekken. Er zijn maar liefst acht watervallen te bewonderen, waaronder de grootse Nam Tok Mae Klang en de kleinere maar mooie Wachirathan waterval. Tevens bevind je je bij de hoogste berg van het land: de Doi Inthanon, deze heeft een hoogte van ongeveer 2565 meter.

Het allerhoogste punt van Thailand

Op de top van de Doi Inthanon zijn twee koninklijke tempels gebouwd. Deze zijn gewijd aan het toenmalige koningsechtpaar Bhumibol Adulyadej (hij overleed in het jaar 2016) en Sirikit. Rondom deze tempels zijn kleurrijke tuinen aangelegd. Vanaf het tempelcomplex heb je zicht op de bergen.

In het natuurpark leven bergstammen, zoals de Karen stam. Wanneer je een georganiseerde privétour boekt – de makkelijkste manier om alle hoogtepunten van Doi Inthanon te ontdekken – krijg je ook de gelegenheid om een dorp van de Karen te bezoeken.

Een dagtrip naar Doi Inthanon is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van een reis naar Thailand.

Ontdekken in Chiang Mai

Meer  

Nationaal Park Doi Inthanon, Chiang Mai

Meer Activiteiten ontdekken in Thailand

Meer