Bergstammen

Excursies in Chiang Mai

Bergstammen

Helemaal in het noorden van Thailand, in de omgeving van de plaats Chiang Rai, is het mogelijk om een bezoek te brengen aan verschillende bergstammen. Vanuit Chiang Mai kun je hiervoor een excursie boeken.

De bergvolkeren hebben zich in het noorden van Thailand gevestigd en komen uit alle windstreken, zoals: Tibet, Myanmar en China. Een bekende stam is de Karen. Een deel van deze stam staat bekend onder de naam Paduang of 'longnecks'. Bij de Paduang stam dragen de vrouwen zware ringen om hun hals, zodat hun nekken langer lijken.

Een bezoek aan de Karen stam is vaak onderdeel van een dagexcursie. Het toerisme is dan ook – naast weven, het maken van souvenirs en het bewerken van het land – een belangrijke inkomstenbron van de Karen. Een keerzijde van deze ontwikkeling is dat steeds meer Karen-kinderen de ringen om hun nekken moeten dragen.

Een bergstam in Noord-Thailand bezoeken kan een dubbel gevoel geven. De Karen kunnen iedere vorm van inkomsten gebruiken, maar de setting lijkt vooral op een openluchtmuseum. Een ontmoeting van mensen die in een bergstam leven, wordt hierdoor vooral een toeristische ervaring.

Heb je langer dan één dag de tijd om een bezoek te brengen aan de bewoners van een bergstam? Overweeg dan een driedaagse excursie vanuit Chiang Mai waarbij je de minder toeristische plaats Mae Hong Son aandoet. In deze regio zijn meerdere stammen gevestigd, zoals de Shan en Karen. Mae Hong Son is een gemoedelijke stad en ligt in een indrukwekkend berggebied.

Ontdekken in Chiang Mai

Meer  

Bergstammen, Chiang Mai

Meer Excursies ontdekken in Thailand

Meer