Golden Triangle

Excursies in Chiang Mai

Golden Triangle

De Golden Triangle is het grensgebied tussen Thailand, Laos en Myanmar, in de omgeving van de plaats Chiang Rai. Dit groene gebied ligt helemaal in het noorden van Thailand, midden in de bergen en bij de Mekong rivier.

'De Gouden Driehoek' is een opmerkelijk drielandenpunt. Tegenwoordig is de Golden Triangle een grote toeristentrekpleister, maar ooit was deze locatie – op een andere manier – geliefd onder drugshandelaren. Rondom de Golden Triangle werd namelijk tot de jaren negentig de grootste hoeveelheid opium ter wereld geproduceerd. Als toerist moet je natuurlijk een foto maken bij de beroemde grens, maar vergeet vooral ook niet om de natuur en tempels in de regio te verkennen.

Excursies naar 'De Gouden Driehoek'

Veel tourbureaus in Chiang Mai bieden een dagexcursie naar De Gouden Driehoek aan, in combinatie met een bezoek aan de Witte Tempel. Wil je echt wat anders en heb je langer de tijd, dan kun je voor een tweedaagse fietstour kiezen: hierbij ontdek je 'De Gouden Driehoek, de Witte Tempel en vele andere hoogtepunten van Noord-Thailand.

Een half uurtje shoppen in Laos

Het is uniek om de landen Myanmar en Laos van dichtbij te mogen zien. Sterker nog: wanneer je over de Mekong rivier vaart, is het zelfs mogelijk om heel even in Laos te kunnen zijn. Hoewel je daarbij niet verder komt dan de Laotiaanse Don Sao-markt, een zeer toeristisch deel, is het bijzonder om te kunnen zeggen dat je in Laos bent geweest.

Ontdekken in Chiang Mai

Meer  

Golden Triangle, Chiang Mai

Meer Excursies ontdekken in Thailand

Meer