Wat Rong Khun

Bezienswaardig­heden in Chiang Mai

Wat Rong Khun

Een stralend witte tempel met een strakblauwe lucht. Op een veilige afstand lijkt Wat Rong Khun prachtig. Schijn bedriegt... En daarom zou iedereen deze tempel van dichtbij moeten zien.

Voor tempelliefhebbers valt er in Thailand ontzettend veel moois te zien. Thailand staat nou eenmaal vol met prachtige tempels en Wat Rong Khun is hierop geen uitzondering.

Wat als je niet van tempels houdt of geen tempel meer kunt zien? Ook dan moet je naar Wat Rong Khun…
Wat Rong Khun, ook wel de 'Witte Tempel' genoemd, is een boeddhistische tempel bij de plaats Chiang Rai en werd ontwikkeld door de Thaise kunstenaar Chalermchai Kositpipat. De witte kleur staat voor de reinheid van Boeddha.

Wanneer de weergoden meewerken en er geen smog boven het gebied hangt, is Wat Rong Khun een plaatje voor het oog. Een fonkelende tempel, geflankeerd door een knalblauwe lucht. Kan het nog idyllischer?

Als je de Witte Tempel van dichtbij bewondert, ontdek je vreemde taferelen. Het draait dan ook om het gevecht tussen goede en kwade krachten. Demonen, schedels en grijpende handen zijn volop te bekijken. Het geheel is griezelig en sprookjesachtig tegelijkertijd. Ook de details en de ontelbare hoeveelheid kleine steentjes zijn indrukwekkend om te zien.

Het gaat nog jaren duren voordat Wat Rong Khun helemaal af is. Uiteindelijk zullen er negen gebouwen zijn die allemaal hun eigen betekenis hebben. Een grote aardbeving veroorzaakte in 2014 veel schade aan het complex. Dankzij vele donaties kon de tempel worden hersteld.

Ondanks de enorme tegenslag en het feit dat het wel tot 2070 kan duren tot Wat Rong Khun is voltooid, is deze tempel zeer bijzonder om met eigen ogen te zien. Het is mogelijk om vanuit Chiang Mai een dagexcursie naar de Witte Tempel te doen, in combinatie met The Golden Triangle.

Wanneer je meer wilt zien van Noord-Thailand, dan kun je een tweedaagse fietstour overwegen. Je bezoekt dan The Golden Triangle en Wat Rong Khun; ook ontdek je de natuur en cultuur in deze prachtige regio.


Ontdekken in Chiang Mai

Meer  

Wat Rong Khun, Chiang Mai

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Thailand

Meer