Het Paleis van de Sultan

Musea in Yogyakarta

Het Paleis van de Sultan

Als je in Yogyakarta verblijft en meer wilt weten over de Indonesische geschiedenis, ga dan langs bij het Paleis van de Sultan. In dit complex zijn allerlei koninklijke schatten te ontdekken.

Wat kost een vakantie naar Yogyakarta?

Het Paleis van de Sultan, oftewel Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat, werd gebouwd van 1756 tot ongeveer 1790. Bijzonder is dat dit paleis nog steeds wordt gebruikt door de sultans van deze tijd. In de geschiedenis is de rol van de Sultan erg veranderd. De huidige Sultan is gouverneur van het gebied en heeft feitelijk alleen nog maar de macht over zijn paleis, wat overigens een prachtige plek is.
Vanuit het Kraton wordt dus niet langer geregeerd, maar de schatten uit de koninklijke tijd zijn nog steeds in het paleis te bewonderen. Schilderijen, erfstukken, koetsen, geschenken... Ook de troonzaal is te bezichtigen. Op het terrein is bovendien een museum gevestigd, gewijd aan de overleden Hamengku Buwono 9e. Verder worden er voorstellingen gegeven met traditionele wayangpoppen; het niveau is nogal wisselend.Het is raadzaam om extra tijd in te plannen voor dit bezoek. Het complex is groot en er is veel te zien. Houd er rekening mee dat hier veel Indonesische bezoekers op afkomen die graag met Europese toeristen een praatje willen maken. Of samen met jou op de foto willen.

Ontdekken in Yogyakarta

Meer  

Het Paleis van de Sultan, Yogyakarta

Meer Musea ontdekken in Java

Meer