Galeri Nasional Indonesia

Musea in Jakarta

Galeri Nasional Indonesia

Op loopafstand van het Gambir Station, is Galeri Nasional Indonesia gevestigd: een museum en kunstgalerie. Door de exposities kom je meer te weten over de complexe achtergrond van Indonesië.

Wat kost een vakantie naar Jakarta?

Het gebouw waarin Galeri Nasional Indonesia is gevestigd, heeft een bewogen geschiedenis. Oorspronkelijk was dit een koloniaanse woning die rond 1817 werd opgericht. Als bouwmateriaal werden de overblijfselen gebruikt van Kasteel Batavia: een voormalig fort van de VOC. Tegenwoordig kun je nog steeds Nederlandse kenmerken ontdekken als je het museum bezoekt.

Vanaf 1900 stond het gebouw onder toezicht van de Orde van Vrijmetselaren en werd het gebruikt als school. Toen er in 1962 een verbod kwam op de Vrijmetselarij, viel het complex onder de verantwoordelijkheid van de Indonesische regering. Sinds 1999 is Galeri Nasional Indonesia een museum voor moderne en hedendaagse kunst.
Het museum heeft veel aandacht voor creativiteit en kunstbeschouwing. Het uitgangspunt is om de culturele schatten van Indonesië te bewaren. In de praktijk biedt Galeri Nasional Indonesia afwisselende werken: kunst die aanzet tot nadenken. Internationale bezoekers zijn van harte welkom. Dat geldt ook als er een bijzondere expositie wordt geopend.Ontdekken in Jakarta

Meer  

Galeri Nasional Indonesia, Jakarta

Meer Musea ontdekken in Java

Meer