Woestijn-excursie

Excursies in Dubai

Woestijn-excursie

Wie een bezoek brengt aan Dubai, moet dit zeker gaan doen: een verkenningstocht door de woestijn maken en 's avonds de zonsondergang bewonderen...

Wat kost de Red Dune Desert Safari?

Voor touroperators in Dubai is dit een zeer populaire excursie: een safari door het rode zand en een gezellige (feest)plek opzoeken, midden in de woestijn. De woestijn ervaren als het avond wordt, is magisch.

Als je ter plekke besluit om deze excursie te doen, vraag dan altijd naar de kleur zand.
Over het algemeen spreekt rood zand tot de verbeelding voor de meeste mensen. In Dubai bevat de roodkleurige woestijn een mooie variatie aan kleuren en kun je eindeloos fotograferen op zo'n bijzondere locatie. Sommige woestijnexcursies gaan echter niet door de rode woestijn, maar langs minder kleurrijke zandvlaktes. Vandaar dat het handig is om voor het rode zand te kiezen als je die mogelijkheid hebt.

In Dubai houden veel automobilisten van dune bashing: de chauffeur laat de auto expres slippen in het zand en stuurt naar links en naar rechts. Je stuift dan als het ware over de zandduinen.

Het is een prachtige ervaring om over de woestijnvlaktes te mogen rijden. Het is bijzonder om tussendoor uit te stappen en de structuur van het zand van dichtbij te zien.
Het eindpunt van de autorit is een locatie waar je 's avonds gaat eten. Daarnaast kun je hier meedoen aan allerlei verschillende activiteiten zoals kameel rijden, sandboarding en waterpijp uitproberen. Houd er rekening mee dat je voor sommige zaken extra moet betalen.

Het meest bijzondere wat je hier kunt zien, is onbetaalbaar: de zonsondergang over de immense zandvlakte.Dit is absoluut het hoogtepunt van de dag. Mocht je de zonsondergang willen vastleggen (vergeet vooral niet om te blijven kijken, in plaats van telkens door het schermpje van de camera staren), moet je snel zijn. In Dubai wordt het namelijk sneller donker dan in Nederland.

Als de nacht valt, krijg je een avondprogramma voorgeschoteld met dansers en ander vertier. Leuk om mee te maken. Toch is het vooral bijzonder om de woestijn en de bijbehorende rode tinten te mogen zien bij daglicht.

Ontdekken in Dubai

Meer  

Woestijn-excursie, Dubai

Meer Excursies ontdekken in Verenigde Arabische Emiraten

Meer