Libreria Acqua Alta

Shoppen in Venetië

Libreria Acqua Alta

Zodra je bij de voordeur bent, is het al duidelijk: dit is niet zomaar een boekhandel, dit is een ervaring. Boekenliefhebbers moeten natuurlijk zeker een kijkje gaan nemen bij Libreria Acqua Alta.

Boek nu een stedentrip Venetië

Ook als je wilt wegdromen bij beelden van het oude Venetië, ben je hier aan het goede adres. Bovendien heeft deze winkel een extra bonus: een uniek uitzicht over het water. Al moet je voor dat laatste wel een beetje lef verzamelen...

Door de enorme hoeveelheid boeken, kaarten en mensen is het bijna onmogelijk om normaal door de boekhandel te lopen. Overal liggen stapels boeken; in deze winkel kan de boekenverzamelaar makkelijk vele uren doorbrengen. Als je van vreemde objecten houdt, kun je hier ook veel tijd spenderen. Bijvoorbeeld bij de grote gondel (die gewoon in de winkel ligt) waarin vele boeken zijn opgepakt. Het meest opmerkelijke object vind je buiten, bij de achterkant van het gebouw: een trap, opgebouwd uit boeken.

De boekentrap is hoog en best wel gammel. Als het regent, maken de boeken een soppend geluid als je er overheen loopt. Spannend, als je op die manier de trap opklimt. Als je eenmaal boven bent, word je beloond met een fraai uitzicht. Het is een unieke ervaring om over het water te kijken, terwijl je op een grote hoeveelheid boeken staat. Of je wel of niet van boeken houdt: Libreria Acqua Alta is echt een plek die je niet mag overslaan. Hier kun je Venetië op een bijzondere manier beleven.

Ontdekken in Venetië

Meer  

Libreria Acqua Alta, Venetië

Meer Shoppen ontdekken in Italië

Meer