Binnenlandse vluchten

Openbaar vervoer in Manila

Binnenlandse vluchten

Wanneer je ervoor kiest om vanaf Manila verder te reizen naar een ander eiland, ben je aangewezen op een boot of een binnenlandse vlucht.

Populaire Filipijnen reizen

Veel Filipijnse luchtvaartmaatschappijen hadden een slechte reputatie en sommigen stonden zelfs op de zwarte lijst van luchtvaartmaatschappijen van de EU. Daarin is gelukkig verandering gekomen. Cebu Pacific en Philippine Airlines zijn voorbeelden van Filipijnse maatschappijen die veelzijdige en betaalbare vluchten aanbieden.

De luchthaven van Manila bestaat uit meerdere terminals. Deze worden ook wel gezien als aparte luchthavens. De binnenlandse vluchten vertrekken vaak vanuit een andere locatie dan de internationale vluchten. Check dus goed het ticket van tevoren om erachter te komen waar je precies moet zijn. Over vliegtickets gesproken, vergeet deze niet uit te printen. De luchthaven is nog niet berekend op mensen die electronisch willen inchecken.

En nu je toch het ticket nakijkt, vergeet deze dan niet uit te printen! De Filipijnse luchthavens zijn namelijk niet berekend op passagiers die electronisch willen inchecken. Het is daarom belangrijk om een papieren versie van het ticket mee te nemen.

Voor binnenlandse vluchten is er een kans dat je vertrekt vanuit Manila Domestic Airport. De voorzieningen (catering en zitplaatsen) van deze terminal zijn vrij eenvoudig. In de vroege uren zijn hier veel andere reizigers; wat gezellig is, maar ook iets om rekening mee te houden als je geen ochtendmens bent.

Ontdekken in Manila

Meer  

Binnenlandse vluchten, Manila