Dubai Mall

Shoppen in Dubai

Dubai Mall

Vlak bij de Burj Khalifa vind je oneindig veel winkelmogelijkheden. De meest populaire locatie is de Dubai Mall. Je kunt hier terecht in zo'n twaalfhonderd winkels. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om lekker te eten en om je te vermaken.

Het grootste winkelcentrum ter wereld biedt natuurlijk in de eerste plaats een enorme hoeveelheid winkels. Veel beroemde ketens en merken zijn hier vertegenwoordigd. Op de begane grond zijn er meer dan tweehonderd juweliers gevestigd. Ook vind je hier een ruim aanbod aan schoenenwinkels.

Als je van shoppen houdt, kun je in de Dubai Mall behoorlijk veel tijd doorbrengen. Daarnaast zijn er veel andere vormen van amusement. Zo is er op de tweede verdieping een bioscoop te vinden met 22 zalen. Op dezelfde verdieping is een groot indoor game-park (SEGA Republic) aangelegd waar volwassenen en kinderen zich urenlang kunnen vermaken.

Liever het skelet bewonderen van een dinosaurus? Zelfs dat is mogelijk in de Dubai Mall.
Op de begane grond vind je 'DubaiDino': een dinosaurusskelet dat voor ongeveer 90% compleet is. Je ziet deze bij de Souk Dome: een plein met een fijne Arabische sfeer.Een andere beroemde blikvanger is het immense Dubai Aquarium. Dit aquarium is eventueel te combineren met de Underwater Zoo op de tweede verdieping. Je hebt daar de mogelijkheid om (tegen betaling) door een glazen tunnel te wandelen.

De temperaturen in Dubai zijn nogal zomers. Toch kun je in de Dubai Mall afkoelen op een schaatsbaan die geschikt is voor ijshockeywedstrijden.
Op de Dubai Ice Rink vind je een ijsbaan van 60 bij 30 meter. Tegen betaling kun je vrij schaatsen, mits er op dat moment geen evenementen of wedstrijden zijn. Aangezien het meenemen van schaatsen niet het eerste is waar je aan denkt als je naar Dubai gaat, is het ontzettend handig dat je hier schaatsen kunt huren.In de Dubai Mall ontdek je een divers aanbod aan restaurants. Bescheiden porties worden niet geserveerd: je hebt voornamelijk de keuze tussen 'veel' en 'heel veel'.
Op de tweede verdieping is een groot foodcourt aangelegd, waar verschillende keukens vertegenwoordigd zijn. Je kunt natuurlijk kiezen voor een McDonalds of Pizzahut, maar dat is een beetje jammer. Er zijn namelijk uitstekende Aziatische en Arabische opties die veel verrassender zijn...

Ontdekken in Dubai

Meer  

Dubai Mall, Dubai

Meer Shoppen ontdekken in Verenigde Arabische Emiraten

Meer