Monkey Forest (Apenwoud)

Excursies in Zonvakantie Bali

Monkey Forest (Apenwoud)

In de omgeving van Ubud, in het dorp Padangtegal, vind je een hindoetempel. Bij deze plaats leven meer dan zeshonderd apen.

Monkey Forest wordt door de Balinezen beschouwd als een belangrijke spirituele en educatieve plaats. Als toerist kom je hier meer te weten over de natuur en de apen (Balinese makaken) die hier leven. In Monkey Forest zijn er meer dan 115 soorten bomen. Het gebied beslaat ongeveer tien hectare.

In Monkey Forest leven de makaken rondom drie tempels. Pura Dalem Agung (de hoofdtempel), Pura Beji en Pura Prajapati. Bij de laatstgenoemde tempel is een begraafplaats ingericht. De lichamen worden hier tijdelijk begraven en uiteindelijk tegelijkertijd gecremeerd tijdens een grote ceremonie.Rondom het complex zijn er vijf groepen makaken te ontdekken. Iedere groep heeft een eigen territorium. Als bezoeker kun je veel apen van dichtbij bekijken en getuige zijn van hun dagelijkse beslommeringen. Het is echter goed om te weten dat dit ook andersom gebeurt. De makaken van Monkey Forest zijn namelijk gewend aan mensen. Als ze kans zien, zullen ze het niet laten om eten te stelen. Tassen, plastic zakjes, flessen en zelfs broekzakken zijn niet veilig...

Ontdekken in Bali

Meer  

Monkey Forest (Apenwoud)

Meer Excursies ontdekken in Bali

Meer