Vervoer in Manila

Openbaar vervoer in Manila

Vervoer in Manila

Wanneer je aankomt op de luchthaven, werkt een Grab (een variant op de dienst Über) ontzettend handig en je hebt meteen zekerheid over de prijs. Wanneer je ervoor kiest om een andere taxi te nemen, bijvoorbeeld de gele taxi, let dan goed op dat de meter wordt aangezet.

Populaire Filipijnen reizen

In de stad kan het verkeer nogal chaotisch zijn. Zeker in de avondspits ben je lang onderweg. In Manila zelf rijden bussen, maar de dienstregeling is onduidelijk. Als je reist met een jeepney (minibusje, van oorsprong een Amerikaanse jeep), kan de route eveneens een verrassing zijn. Vandaar dat het reizen per taxi de gemakkelijkste (en duurste) manier is.

Een andere populaire vorm van openbaar vervoer is de Manila LRT: een light rail systeem. Zeker tijdens de rustige uren kun je je hiermee snel en goedkoop verplaatsen. De prijs (variërend van 12-20 PHP) is afhankelijk van de afstand. Om met de LRT te reizen koop je een kaartje per rit of een kaartje (geschikt voor meerdere keren) met een bepaald bedrag. Tijdens de spitsuren kan het erg druk zijn. Sommige wagons zijn gereserveerd voor vrouwen.

Ontdekken in Manila

Meer  

Vervoer in Manila, Manila