Via sprookjesbos Boranup Karri Forest naar vele grotten

Via sprookjesbos Boranup Karri Forest naar vele grotten

Vanuit Margaret River rijd je terug naar de Caves Road. Wanneer je Wallcliffe Road volgt aan de Indische Oceaan arriveer je bij Surfers Point. Dit is de plek waar jaarlijks (meestal eind maart) het WK surfen wordt gehouden: The Margaret River Pro.Na Margaret River duurt het niet lang of je rijdt een bos in. De naam van dit open sprookjesbos is het Boranup Karri Forest. Het staat vol met de lange karri bomen (een Eucalyptus variant). De lichte kleur en de vervellende look op de barst geeft een prachtig effect. Bij binnenkomst staat dan ook een officieel verkeersbord met daarop twee elfjes, grappig. We zijn meteen uitgestapt om daar een wandeling te maken.

Deze karri bomen groeien alleen maar in het zuiden van West Australië, erg bijzonder. Het is één van de langste hardhout bomen ter wereld en dit hardhout werd in de vorige eeuw veel gebruikt in de houtindustrie vanwege het perfecte hout. Het is mede daarom ook een beschermde boom geworden.Eenmaal in het karri bos volgen de toegankelijke grotten zich in razend tempo op.
Eerst kom je de Mammoth Cave tegen, de minst indrukwekkende. Hier werden fossielen gevonden van beesten die 35.000 jaar geleden leefden. Daar vlakbij ligt de Lake Cave. Deze is fantastisch met een meer. Daar omheen vind je een boardwalk en pilaren van stalagmieten en stalactieten die aan elkaar gegroeid zijn.

Let wel: de trap naar beneden en dus ook weer omhoog bevat driehonderd treden. De Giants Cave is af en toe wat smal. Hier mag je zonder gids in. Ook met. Je loopt hier vooral via trappen en door gangen. Giant hoef je hiervoor niet te zijn.

0 reacties bij dit reisverhaal

Plaats als eerste een reactie