Pijlstaartroggen, Jewel Cave en de walvissen in Augusta

Pijlstaartroggen, Jewel Cave en de walvissen in Augusta

Terug op de Caves Road staan de bomen af en toe weer dicht aan de weg. Het lijkt soms net alsof je door een tunnel van bomen rijdt. De gehele weg is daarom een 90 kilometer per uur weg. Wel is de Caves Road geheel geasfalteerd en geschikt voor caravans.

Als je vervolgens het bos uitrijdt, duurt het niet lang of je komt aan in Hamelin Bay. Hier gaat het niet alleen om het mooi strand, je kunt er ook nog eens stingrays (pijlstaartroggen) treffen.
De pijlstaartroggen zwemmen daar vlak langs het strand en ik heb er vijf gezien.
Ze waren allemaal ongeveer twee meter lang. Wat een mooie beesten en zo dichtbij. De stofzuigers van de zeebodem zijn vrij gevaarlijk, dus blijf uit het water. Vanaf Hamelin Bay is het ongeveer tien kilometer naar de mooiste van alle toegankelijke caves aan de weg; de Jewel Cave.

De Jewel Cave is tevens de grootste grot, met drie grote open kamers vol ‘jewels’. Je kunt deze bewonderen door over een boardwalk te lopen. Je waant je soms in een ondergronds wonderland en je vindt er tevens een paar van de langste stalactieten ter wereld. Net als de andere caves is deze cave 22,50 dollar per persoon. Voor alle grotten geldt: je mag er fotograferen, maar je mag geen tripods of selfie-sticks meenemen.


 In Augusta spot je walvissen in Flinders Bay, een baai waar walvissen zich verzamelen, soms met een kleintje. Anders dan in Dunsborough zijn de walvissen hier van juni tot augustus te zien. In augustus heb ik er 33 in de baai gespot. Niet alleen Humpback Whales zijn hier te vinden, ook de Southern Right Whale en af en toe de allergrootste onder de walvissen; de Blauwe Vinvis.

De Caves Road: bochtig en veelzijdig.

0 reacties bij dit reisverhaal

Plaats als eerste een reactie