Walvissen, haaien, dolfijnen en Ngilgi Cave

Walvissen, haaien, dolfijnen en Ngilgi Cave

De route over The Caves Road start in Abbey, maar voordat je daar komt stop je even bij de twee kilometer lange Busselton Jetty. Een leuke wandeling over Geographe Bay.

In de omgeving van Geographe Bay is veel marine life te vinden, waaronder walvissen, haaien en dolfijnen.
Ook een prachtige plaats om even te picknicken of de zonsondergang te zien trouwens. Als je vervolgens in Abbey op de Bussel Highway bij de rotonde rechtdoor rijdt, kom je uit op de Caves Road. Zowel de Bussel Highway (de snelweg) als de Caves Road voeren richting het zuiden. Aan de Caves Road kun je je wel een week vermaken. Het begint meteen goed; met om de paar kilometer een stoppunt met mooie kiekjes op de strandjes van Geographe Bay, rijd je richting Dunsborough.

De prachtige witte stranden volgen elkaar in hoog tempo op. Voor liefhebbers van vuurtorens: op het puntje van Cape Naturaliste bevindt zich de Cape Naturaliste Lighthouse. Deze kleine, maar mooie, witte vuurtoren kijkt uit over Geographe Bay en de Indische Oceaan. Het is een rit van tien kilometer vanaf de Caves Road.
Vanaf de vuurtoren kun je goed naar de walvissentrek kijken. Af en toe springt er één omhoog.
De walvissentrek vindt plaats tussen september en december. Een twee uur durende whale watching tour om de zee-giganten van dichtbij te aanschouwen boek je in Dunsborough voor negentig dollar.

Volg je de Caves Road verder, dan rijd je naar Yallingup. Daar ligt tevens de eerste grot; de Ngilgi Cave. Deze mooie grot is één van Geographe Bay’s grootste attracties. De semi-guided tour laat je niet alleen stalagmieten en stalactieten zien, ook vind je er helicitite (een soort kronkelende kalk-asperges die uit het plafond van de grot groeien) en shawl formaties (stalactieten die door middel van een vlies aan weerszijden aan elkaar groeien). Erg mooi allemaal.

De naam Ngilgi komt overigens uit de Aboriginal-taal en betekent: 'de strijd tussen goed en kwaad'. Deze grot is het hele jaar door geopend en je mag erin voor 22,50 Australische dollar per persoon. Aan het eind van de Ngilgi Cave kun je op je rug op de grond gaan liggen om de punten van de stalactieten allemaal naar jou te zien wijzen. En dat zijn er nogal wat. Yallingup staat ook bekend om de mooie stranden en de hoge golven voor surfers.

0 reacties bij dit reisverhaal

Plaats als eerste een reactie