Deel 15: “Grote vissen aan de haak slaan…”

Deel 15: “Grote vissen aan de haak slaan…”

Ik heb besloten twee dagen in Port Elizabeth te blijven om nog een museum te kunnen bezoeken. Ik slaap in een super fijne lodge in een prima wijk waar je zonder zorgen naar de supermarkt en het strand kan lopen.

In het centrum (waar het museum is) is de situatie wel even wat anders. Hier ben ik alleen op straat echt niet veilig, alles met de taxi dus... Niet echt een prettig gevoel hier. Hoge elektrische hekken om de huizen heen en alles potdicht afgesloten voor de buitenwereld.
Terug bij de lodge ontmoet ik de heren van het nationale zeevissers team. Ze vangen met een hengel vanaf de kustlijn super grote haaien om te chippen.
Om dit chippen wat spannender te maken is er een competitie met te verdienen punten. Deze heren vinden het natuurlijk geen probleem om mij een middagje mee te nemen in hun pick-up wagen om mij de kustlijn van Port Elisabeth vol trots te laten zien. Natuurlijk ga ik wel even dankbaar op dit aanbod in!

Het einde van mijn reis komt in zicht, al zou ik dat maar al te graag nog even ontkennen.. Ik reis verder naar Durban, waar ik samen met één van de eerder ontmoette Hollandse dames twee nachten blijf. In Durban is niet zoveel te beleven, en de straten zijn ook niet echt veilig voor twee schattige meisjes van het "Hollandse Front".

We besluiten dus de shuttle te nemen naar een hele dikke Shopping Mall. En wat blijkt: kleding is hier super goedkoop! Een spijkerbroek is rond de 10€ en truien en shirts goedkoper dan dat! Voor 32€ loop ik met tassen vol de Mall weer uit! (Het volgende probleem is nu: hoe krijg ik dit alles in m'n backpack...)

0 reacties bij dit reisverhaal

Plaats als eerste een reactie

REISROUTE