Deel 16: 's Werelds hoogste laagste punt

Deel 16: 's Werelds hoogste laagste punt

Met mijn backpack volgepropt en aangestampt, reis ik door naar mijn laatste stop, Northern Drakensberg.

In mijn hoofd ben ik nu al op weg naar huis, maar de gouden tip is om hier toch nog even een dag heen te gaan omdat het landschap zo mooi is. In de Drakensbergen kom ik erachter dat er niets gelogen is over het landschap. Aiai..! Nog maar even een dagtripje doen naar Lesotho om de omgeving hier op mijn laatste volle dag nog even goed te kunnen bekijken!

Lesotho is het hoogst gelegen land ter wereld en dat komt doordat het laagst gemeten punt van Lesotho het hoogste laagste punt ter wereld is, ja snap je... Verder is Lesotho een van de drie armste landen ter wereld, maar dat vinden ze niet zo tof om te zeggen. Ze willen graag dat wij de rijkdom van het land zien in de manier hoe ze leven (of overleven). Ik heb wat van mijn oude kleren meegenomen om te doneren aan de lokale bevolking, en ze zijn er ontzettend blij mee!


Met de BAZ BUS reis ik tenslotte verder naar Jo'burg. Hier slaap ik nog een nachtje in een heel knus huiselijk guesthouse vlak naast het vliegveld. Vanavond zou ik kunnen lopen naar m'n vertrekhal, maar de eigenaar hier brengt me er graag even met z'n auto naartoe.

0 reacties bij dit reisverhaal

Plaats als eerste een reactie

REISROUTE