☀️ De mooiste winterzonbestemmingen

De winter is in aantocht en het duurt even voordat het in ons land lekker warm is. Het kan daarom heerlijk zijn om, in plaats van thuis bij de verwarming, vakantie te vieren op een mooi strand in de zon.

Wat zijn prettige winterzonbestemmingen en waar moet je naartoe? Wij hebben de mooiste vakanties op een rij gezet.

Zuid-Spanje

Op een paar uurtjes vliegen kun je in Spanje zijn: dit veelzijdige land is al tijden een populaire bestemming. Het zuiden van Spanje, de streek Andalusië, staat bekend als een winterzonbestemming.

Hier vind je mooie stranden, bergen, pittoreske dorpen en de Spaanse zon. Een stedentrip naar Sevilla of Malaga is een aanrader.

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden horen bij Spanje. Behalve zon en zee tref je mooie natuurgebieden en diverse landschappen aan.

Vooral de eilanden Fuerteventura (het oudste eiland), Tenerife (het grootste eiland), Lanzarote (bekend om het onderwatermuseum en het vulkaanlandschap) en Gran Canaria (het populairste eiland, met uitstekend uitgaansleven) zijn geliefde winterzonbestemmingen.

Marokko

Op ongeveer vier uur vliegen ben je in Marokko: een afwisselende vakantiebestemming met fijne badplaatsen, de historische plaats Essaouira en de woestijn.

Liefhebbers van stedentrips kunnen terecht in de hoofdstad Rabat en de steden Casablanca, Fèz en Marrakech.

Egypte

De Egyptische plaats Hurghada ligt aan de Rode Zee, op vijf uur vliegen vanaf Amsterdam en is de populairste badplaats van Egypte.

Hurghada heeft, naast een fantastische kustlijn, veel te bieden: mogelijkheden om te winkelen, een prima uitgaansleven en resorts met uitzicht op zee.

Daarnaast is de kustplaats Marsa Alam – eveneens gelegen aan de Rode Zee, wat zuidelijker ten opzichte van Hurghada – een mooie vakantiebestemming. Marsa Alam is een mooie bestemming voor duik- en snorkelliefhebbers.

Algarve

Op ongeveer drie uur vliegen ben je in de Algarve: het zuiden van Portugal. Dit gebied is vooral bekend om de mooie kust.

Je vindt hier lange en brede zandstranden en indrukwekkende rotspartijen. De Algarve is voor jong en oud een passende vakantiebestemming: Albufeira, Lagos en Portimão zijn geliefde badplaatsen.

Azoren

De Azoren maken deel uit van Portugal: deze prachtige eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan en je vindt hier een vulkanisch landschap. Ieder eiland heeft een eigen sfeer.

Deze winterzonbestemming is geschikt voor natuurliefhebbers en mensen die graag wandelen. Ook als je je bezighoudt met watersport doet zul je op de Azoren een prima tijd beleven. Ook bijzonder: bij de eilanden São Miguel en Terceira is het mogelijk om walvissen en dolfijnen te spotten.