Burj Khalifa

Bezienswaardig­heden in Dubai

Burj Khalifa

In een stad waar het draait om groot-groter-grootst, is het geen verrassing dat je hier het hoogste gebouw ter wereld tegenkomt: Burj Khalifa. Als toerist kun je kiezen voor het gangbare uitzicht, maar nóg hoger is ook mogelijk.

Wat kost de Burj Khalifa entree?

Ondanks dat het dak een hoogte heeft van 636 meter (wat op zichzelf al reusachtig is), is de officiële hoogte van de Burj Khalifa maar liefst 828 meter. Dit komt, omdat de mast meetelt bij de meting en ja: de mast is enorm. Eigenlijk zou iedereen die Dubai bezoekt, dit gebouw moeten trotseren en uitkijken over de grootse gebouwen -die vanaf de top van Burj Khalifa bekeken- verrassend klein lijken.

Als je de toren bezoekt kun je kiezen uit twee ticket-varianten: 'At The Top' of 'At The Top Burj Khalifa Sky'. Kies je voor 'At The Top', wat de meeste toeristen doen, dan neem je de lift naar de 124e verdieping op 452 meter hoogte. Je ziet wolkenkrabbers, de winkelcentra, de Dubai Fountain, het eiland Palm Jumeirah en het Burj al-Arab Hotel.

Als je tickets koopt voor 'At The Top, Burj Khalifa Sky' moet je een stuk dieper in de buidel tasten, maar je krijgt daarvoor -letterlijk en figuurlijk- veel meer hoogte. Je komt dan terecht op een observatiedek met een hoogte van maar liefst 555 meter op de 148e verdieping.

Bij 'At The Top, Burj Khalifa Sky' word je als een VIP onthaald. Er is een gids aanwezig en bovenaan ontvang je een welkomstdrankje.


Omdat hier minder mensen tegelijk zijn -je mag hier niet onbeperkt blijven- kun je in alle rust het uitzicht bewonderen. Daarna daal je af naar de 124e verdieping waar alle toeristen zijn. Op vertoon van het duurdere kaartje krijg je overigens voorrang in de lift als je naar beneden wilt.

De Burj Khalifa is een zeer populaire bezienswaardigheid. Zeker als je de betaalbare 'At The Top' kaartjes wilt, is het aan te raden om ruim van tevoren tickets te reserveren.

Ontdekken in Dubai

Meer  

Burj Khalifa, Dubai

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Verenigde Arabische Emiraten

Meer