Palm Jumeirah

Bezienswaardig­heden in Dubai

Palm Jumeirah

In Dubai zie je veel interessante bouwwerken waarbij geen idee te gek lijkt. Palm Jumeirah, het eiland waarop het bekende Atlantis-hotel staat, is een wereldberoemd voorbeeld van een project met eindeloze mogelijkheden.

Wat kost een hotelkamer in Atlantis The Palm

Palm Jumeirah is een kunstmatig aangelegd schiereiland, in de vorm van een palmboom. Dit grootse bouwproject heeft ongeveer twaalf miljard dollar gekost. Behalve Palm Jumeirah, worden twee andere (nog grotere) palmeilanden ontwikkeld: Palm Jebel Ali en Palm Deira.

Op Palm Jumeirah vind je luxueuze appartementen, stranden, restaurants en hotels. De grootste trekpleister is Atlantis The Palm, een prachtig roze vijf-sterren hotel aan het strand met maar liefst vijftienhonderd kamers.

Geen zin om in de zee te zwemmen? Bezoek dan het imposante waterpark Aquaventure, dat naast het hotel ligt (gratis toegankelijk voor gasten van Atlantis The Palm).

Het is mogelijk om Palm Jumeirah met de taxi te bereiken, maar het is interessanter om met de monorail dit eiland te verkennen.

Atlantis The Palm is het eindpunt van de monorail. Door op deze manier het eiland af te reizen, krijg je een mooi inkijkje in de structuur van Palm Jumeirah. Tijdens de rit heb je een goed uitzicht op een ander beroemd hotel: Burj al-Arab. Aangezien de monorail geen deel uitmaakt van het openbaar vervoer (waardoor de Nol Card op dit traject niet geldig is), koop je ter plekke een vervoersbewijs.Liever Palm Jumeirah verkennen via een excursie?


Verschillende bureaus organiseren tours waarbij je Palm Jumeirah op een speciale manier kunt ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld (met een kleine groep) meevaren op een speedboot die langs de hoogtepunten gaat (zoals Burj al-Arab en hotel Atlantis The Palm).

Ontdekken in Dubai

Meer  

Palm Jumeirah, Dubai

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Verenigde Arabische Emiraten

Meer