Dubai Fountain

Bezienswaardig­heden in Dubai

Dubai Fountain

Aan de voet van het hoogste gebouw ter wereld en naast het grootste winkelcentrum ter wereld vind je nóg een attractie die alle records breekt: Dubai Fountain. Om te beginnen is dit de grootste aangelegde fontein ter wereld...

Combiticket Burj Khalifa Dubai Fountain

De Dubai Fountain staat niet alleen bekend om de enorme grootte (lengte 275 meter), maar het is officieel ook de allerduurste fontein, met een prijskaartje van ongeveer 218 miljoen dollar. Voor die prijs is niet alleen de fontein gebouwd, maar is er ook Burj Khalifa Lake, een compleet meer aangelegd. Hierdoor komen alle waterstralen en de bijbehorende lichtshows nog meer tot hun recht.

Vanaf 18.00 's avonds biedt Dubai Fountain ieder half uur een fonteinshow, waarbij de waterstralen een hoogte kunnen bereiken van maar liefst 150 meter. Deze hoogte is te vergelijken met de vijftigste verdieping van een gebouw...


Dit is mogelijk, doordat Dubai Fountain in staat is om maar liefst 83.000 liter water omhoog te stuwen. Gecombineerd met 6600 lampen en 25 projectoren, kan het publiek rekenen op een adembenemend -en soms kitscherig- programma.De muziek wordt telkens afgewisseld: van bekende popsongs (zoals "I will always love you" en "Thriller") tot Arabische nummers. Het is de moeite waard om een tijdje bij de fontein te kijken en te luisteren. Houd er rekening mee dat het van donderdag tot zaterdag druk kan zijn.

Aangezien Dubai Fountain vlak bij Burj Khalifa is aangelegd, kun je beide bezienswaardigheden prima combineren in één bezoek.

Ontdekken in Dubai

Meer  

Dubai Fountain, Dubai

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Verenigde Arabische Emiraten

Meer