Gratis exposities in Venetië

Musea in Venetië

Gratis exposities in Venetië

Zelfs in een dure stad als Venetië is het mogelijk om gratis exposities te bekijken. Dat is ontzettend prettig als het niet gelukt is om een kaartje te bemachtigen voor het Guggenheim Museum of als de rij bij Galleria dell'Accademia te lang blijkt.

Boek nu een stedentrip Venetië

Om te weten waar je terecht kunt, houd de berichtgeving over de stad in de gaten en en kijk goed om je heen als je door Venetië dwaalt. Op de Italiaanse site van L'Istituto Veneto di Scienze, Lettere ed Arti vind je een overzicht van verschillende exposities.

Wie van 24 maart tot 1 mei 2016 door Venetië liep, kon er eigenlijk niet omheen. Een 7-meter hoge, witte astronaut zweefde voor Palazzo Franchetti. Hier was namelijk een gratis expositie van Joseph Klibansky te bewonderen met grote en kleine objecten. Zoals een gorilla die op een speelgoed-trompet blies in een wereld van ballonnen. Of foto's van grote steden met allerlei natuurlijke elementen waardoor deze op oerwouden leken. De objecten van Klibansky boden stof tot nadenken. Houd de website van Palazzo Franchetti voor nieuwe tentoonstellingen.

In het Palazzo Loredan was van 27 februari tot 1 mei 2016 de gratis toegangelijke tentoonstelling Virux Landscape van kunstenaar Maria Grazia Rosin te bekijken. Maria Grazia Rosin leeft en werkt in Venetië en heeft zich toegelegd op het glasblazen. Zij creëert daarbij allerlei bijzondere objecten en vormen. Haar expositie in Palazzo Loredan riep bewondering op, maar was soms ook vervreemdend. Zoals een tentoonstelling hoort te zijn. In hetzelfde gebouw werd werk van de Hongaarse kunstenaar Karl Stengel geëxposeerd. Bij de totstandkoming van zijn schilderijen maakte hij gebruik van verschillende technieken. Palazzo Loredan is een plek die je in de gaten kunt houden voor vrij toegankelijke exposities.

Ontdekken in Venetië

Meer  

Gratis exposities in Venetië, Venetië

Meer Musea ontdekken in Italië

Meer