Vaticaanmuseum

Musea in Rome

Vaticaanmuseum

Wie van veel kunst houdt, zit hier goed. Wie van een overdaad aan kunst houdt, zit hier ook goed. Wie van teveel kunst houdt, zit hier al helemaal goed. Het Vaticaanmuseum is voor kunstminaars het paradijs op aarde. Schilderijen, bustes, graftombes en meer…

Wil je ook naar Rome? Boek nu!

De knaller is natuurlijk de Sixtijnse Kapel (Capella Sistina). Hoewel daar geen foto’s van gemaakt mogen worden – het kapel wordt gezien als heilige plek – kun je zo op Google zien hoe het 40 meter lange en 13 meter brede kunstwerk van Michelangelo eruit ziet. Weer een overdaad aan kunst.

Bezoek de Sixtijnse Kapel zeer beslist als laatste, want je komt hierna het museum niet meer in. De mensenstroom ernaartoe voorkomt dit. Vanaf het museum naar de daadwerkelijke, heilige plek is nog wel een eindje. Probeer in het kapel een zitplaats te vinden of ga in het midden van het kapel staan. Let je even niet op, dan neemt de voortbewegende mensenmassa je zo mee naar buiten. Stel je, eenmaal op een bankje, eens voor dat één iemand al deze fresco’s heeft gemaakt. En dat in vier jaar tijd (1508-1512). Onvoorstelbaar!

Koop voor het vaticaanmuseum zeer beslist kaartjes online. Langere wachtrijen zul je in rome namelijk niet aantreffen. Wachtrijen van drie uur, terwijl je voor iets meer geld nog geen tien minuten hoeft te wachten, is het overwegen waard!

Ontdekken in Rome

Meer  

Vaticaanmuseum, Rome

Meer Musea ontdekken in Italië

Meer