Guggenheim Museum (Collezione Peggy Guggenheim)

Musea in Venetië

Guggenheim Museum (Collezione Peggy Guggenheim)

Wat doe je als je op 21-jarige leeftijd een paar miljoen erft? Dat overkwam de Amerikaanse Peggy Guggenheim. Zij besloot om haar geld te investeren in moderne kunst en legde een indrukwekkende verzameling aan.

Boek nu een stedentrip Venetië

Ze kocht werken aan van o.a. Pablo Picasso, Paul Klee, Max Ernst, Marcel Duchamp, Piet Mondriaan, Kandinsky, René Margitte, Georges Braque en Salvador Dalí.

Dertig jaar (van 1949 tot 1979) woonde Peggy Guggenheim in Venetië en ze hield tentoonstellingen in het Palazzo Venier dei Leoni. Na haar overlijden in 1979, liet zij een schatkamer vol kunst achter voor het grote publiek. Het Palazzo Venier dei Leoni is een museum geworden waarbij je werken van de grote namen uit de schilder- en beeldhouwkunst kunt bezichtigen.

Zoals bij heel veel plekken in Venetië het geval is, wordt het Guggenheim Museum druk bezocht. Als je nog geen toegangskaartjes hebt, ga er dan aan het begin van de dag naartoe. Anders tref je een lange rij aan. Nog handiger is het om tickets van tevoren te kopen. Dan heb je in ieder geval de garantie dat je naar binnen kunt. Boek een privé gids voor een meer persoonlijke belevenis.

Ontdekken in Venetië

Meer  

Guggenheim Museum (Collezione Peggy Guggenheim), Venetië

Meer Musea ontdekken in Italië

Meer