Pura Taman Ayun

Bezienswaardig­heden in Zonvakantie Bali

Pura Taman Ayun

Bij Mengwi, een dorp vlakbij Ubud, is een grote tempel te vinden: Pura Taman Ayun. 'Taman Ayun' betekent: 'prachtige tuin'. Hier is dan ook veel moois te ontdekken.

Het complex wordt omringd met water en is via een brug te betreden. Vervolgens sta je bij een versierde poort. Deze leidt je naar een groene tuin met vele bloemen en libellen. Alleen al in deze tuin kun je prima tot rust komen. Het is aan te raden om hiervoor de tijd te nemen.
Ook de tempels zijn indrukwekkend. Pura Taman Ayun werd in 1634 ingezegend en het heeft een koninklijke ambiance. Het complex werd namelijk opgericht voor de keizer van Mengwi zodat hij zijn voorvaderen kon vereren. Tevens werden de goden van de bergen en meren aanbeden.
Nog steeds is Pura Taman Ayun een serene plaats. Als bezoeker is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels. De meest heilige binnenplaats van dit tempelcomplex, de Jaba Jero, is alleen geopend als er een belangrijke ceremonie wordt gehouden. In het hoogseizoen kan het druk zijn. 's Ochtends zijn er minder bezoekers en heb je dus meer mogelijkheden om dit tempelcomplex in alle rust te bekijken..

Ontdekken in Bali

Meer  

Pura Taman Ayun

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Bali

Meer