Pura Tanah Lot

Bezienswaardig­heden in Zonvakantie Bali

Pura Tanah Lot

In het zuidwesten van Bali, bij de zee, vind je één van de meest gefotografeerde tempels van Bali: Tanah Lot. Vooral bij zonsondergang is dit een betoverende plek.

Tanah Lot is een zeetempel en is gebouwd op een kleine rots. Bij vloed is deze rots omringd door het zeewater. Het verhaal gaat dat deze hindoetempel is opgericht in de zestiende eeuw door de priester Daghyang Niranta. Hij beschikte over magische krachten en zou de rots met tempel in zee hebben geduwd. Daarnaast beschermde hij deze plaats door zijn sjaal om te toveren in giftige slangen. Deze slangen worden nu nog steeds geëerd.

Als het laag water wordt, is het mogelijk om dicht bij Tanah Lot te komen. Alleen gelovigen mogen de tempel zelf bezoeken. Uiteraard moet je je daarbij aan de geldende regels houden (zoals het dragen van een sarong). De toeristen kiezen er massaal voor om vanaf een afstandje deze bijzondere tempel te fotograferen tijdens zonsondergang.

Het is dan ook een drukte van belang bij Tanah Lot en daar speelt de merchandising handig op in. Bruidsparen zien in Tanah Lot dé ideale locatie om hun liefde vast te leggen. Houd er dus rekening mee dat hier veel mensen kunnen zijn, zeker als de zon bijna onder gaat. Liever wat minder drukte om je heen? Neem dan 's ochtends een kijkje bij Pura Tanah Lot.

Ontdekken in Bali

Meer  

Pura Tanah Lot

Meer Bezienswaardig­heden ontdekken in Bali

Meer