Mui Ne ligt aan de kust en wordt ook veel bezocht door de lokale bevolking. Bijzonder aan deze plaats zijn de witte en rode zandvlaktes. Daarnaast is Mui Ne een goede plek voor vis- en zeevruchtenliefhebbers.

De vangst van de dag wordt levend tentoongesteld in bakken en jij mag kiezen wat je wilt eten: welke vis, slak, garnaal, krab, kreeft...?
Minpuntje van dit stadje is dat het toerisme wat verhard is. Tours zijn vrij duur en de tijd voor bezienswaardigheden is te kort ingepland. Het is hier fijner om een scooter te huren en zelf op pad te gaan. Voor de bangeriken onder ons zijn er ook automaatjes, heel fijn.

Als je een scooter huurt: zorg ervoor dat je deze laat verzekeren (dat kan in Vietnam een grote uitdaging zijn). Een scooter met een cilinderinhoud van boven de 50cc wordt beschouwd als een motor volgens de Nederlandse wet. Zonder het juiste rijbewijs kan de verzekering beslissen om een eventuele schadevergoeding niet uit te keren.

Te doen in Mui ne:

  • Fairy stream: een wandeling in een ondiep stroompje tussen rode en witte zandduinen
  • White sanddunes: witte zandvlakte. Dit is lopend goed te doen mits het geen 40 graden is. Bij warm weer kun je een jeep of quad huren (duur)
  • Red sanddunes: deze zandvlakte wordt bij zonsondergang veel bekeken. Bij bewolkt weer kan het minder interessant zijn en zie je vooral een grote zandhoop
  • Cham tower: aardig om te zien
  • Ta Cu Mountain: op de top bevindt zich de grootste liggende Boeddha van Zuidoost-Azië. Het komt over als een attractiepark. Met een kabelbaan ga je richting pagodes en tempels

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid