Vakantie Reizen Vietnam

Vietnam

Afwisselende steden, berglandschappen, idyllische baaien, heerlijk eten, drijvende markten, een indrukwekkende natuur en een bewogen geschiedenis... In Vietnam komt dit alles bij elkaar.

Wat kost een reis naar Vietnam

Tegenwoordig maakt Vietnam een relaxte indruk en word je op veel plaatsen met een glimlach ontvangen. Dat is bijna niet voor te stellen, als je je bedenkt hoe complex het verleden is van dit bijzondere land.
De Vietnamezen hebben ontzettend veel meegemaakt. Honderden jaren moest Vietnam strijden om onafhankelijk te worden. Maar liefst duizend jaar waren de Chinezen aan de macht. Daarop volgden de Spanjaarden, Fransen en Britten. Na de Tweede Wereldoorlog brak de Vietnamoorlog uit: de Amerikanen wilden het communisme bestrijden in het noorden. Deze oorlog had een enorme impact op het hele land. Nog steeds kampt de huidige generatie met de gevolgen.

In hoofdstad Hanoi (Noord-Vietnam) en in Ho Chi Minh City (ook wel Saigon genoemd, Zuid-Vietnam) kun je diverse musea bezoeken waarbij je meer te weten komt over de ingewikkelde geschiedenis van Vietnam. Beide steden zijn interessant om te verkennen, maar onderling verschillen deze steden enorm.

Wat Hanoi en Ho Chi Minh City gemeen hebben, is dat ze allebei een typisch Aziatische sfeer uitademen. In iedere straat vind je eetstalletjes, winkeltjes en heel veel toeterende brommers.

Het land van krijtrotsen, rijstvelden en bergen


Vietnam staat vooral bekend om de indrukwekkende landschappen. Hoewel er steeds meer vakantiegangers naar Vietnam komen, is vooral het noorden nog redelijk ongerept. Het plaatsje Sapa is populair om de mooie ligging; in de bergen en omringd door rijstvelden. Een andere grote trekpleister ligt op ongeveer vier uur rijden van Hanoi: Ha Long Bay. Deze baai wordt gekenmerkt door rotsformaties in allerlei vormen.In het midden van Vietnam trekken de steden Hue en Hoi An een groot aantal bezoekers. Hoi An is een sfeervolle stad die versierd is met talloze lampionnen. Veel mensen laten in Hoi An kleding op maat laten maken voor een schappelijke prijs. Hue was van 1802 tot 1945 de keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Deze plaats is goed bewaard gebleven.

Andere mooie plaatsen zijn Da Lat en Mui Ne. Da Lat bevindt zich in de bergen, midden in een schitterend landschap. Door de ligging is het hier een stuk koeler. Het stadje Mui Ne ligt aan de kust. In Mui Ne kun je allerlei excursies ondernemen en heerlijk verse vis eten.

Vietnam is een ontzettend divers en fascinerend land. Ondanks het sterk opkomende toerisme is het nog steeds mogelijk om nieuwe dingen te ontdekken.

Vakantiebestemming Vietnam

Wat kost een reis naar Vietnam

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Vietnam

Meer Vietnam

Meer  

Reisverhalen

Meer  
Dag 19, ochtend: Toeristendingen in Hoi An

Dag 19, ochtend: Toeristendingen in Hoi An

Omdat onze vlucht naar Siem Reap later op de middag vertrekt, hebben we 's ochtends nog even tijd om Hoi An te bekijken. Heel graag willen we naar het Hoi An museum, maar daarvoor heb je toch dat irritante toeristenticket nodig voor de historische binnenstad (wat we al drie dagen hebben weten te vermijden).

Verder lezen