Maak kennis met het meest sfeervolle stadje van Vietnam! De straten van Hoi An zijn versierd met honderden lampionnen. Een keer in de twee weken wordt het centrum 's avonds enkel verlicht door deze lampionnen.

In Hoi An verplaatst de gemiddelde toerist zich per fiets: home sweet home?
De Japanse brug is prachtig om te zien. Doordat deze brug zich in het historische centrum bevindt, wordt er van je verlangd dat je een kaartje koopt. Met zo'n kaartje heb je toegang tot vijf bezienswaardigheden. Handig om te weten: het Hoi An Museum verkoopt ook dergelijke kaartjes, deze kaartjes zijn goedkoper dan bij de brug.

Hoi An staat bekend om de kledingbranche: hele straten vol kleding-ateliers. Voor kleine prijzen kun je hier kleding op maat laten maken. Klein aandachtspuntje hierbij: informeer bij meerdere winkels. Soms vragen ze veel te veel in het kader van 'brutalen hebben de halve wereld'. Een andere zaak doet het net zo goed en veel goedkoper.

Naast kleding is kunst hier een bron van inkomsten voor Vietnamezen. Van kaartjes waar een complete boot wordt uitgevouwen tot schilderijen. Erg mooi om te zien.

In Hoi An liggen twee stranden op fietsafstand: het Cua Dai strand en het An Bang strand. Het Cua Dai strand is vooral in trek bij de locals. Op het An Bang strand komen voornamelijk medetoeristen: het strand is hier mooier, maar er is minder sfeer en de voorzieningen zijn een stuk prijziger.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer  
Dag 19, ochtend: Toeristendingen in Hoi An

Dag 19, ochtend: Toeristendingen in Hoi An

Omdat onze vlucht naar Siem Reap later op de middag vertrekt, hebben we 's ochtends nog even tijd om Hoi An te bekijken. Heel graag willen we naar het Hoi An museum, maar daarvoor heb je toch dat irritante toeristenticket nodig voor de historische binnenstad (wat we al drie dagen hebben weten te vermijden).

Verder lezen