Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is een grote stad die is opgedeeld in maar liefst 24 districten. Gelukkig is het centrum goed te overzien. Ook in de directe omgeving van Ho Chi Minh City kun je veel uitstapjes maken.

Ho Chi Minh City is de grootste stad in Vietnam: hectisch maar sfeervol

De naamgeving Saigon is nog steeds gangbaar: zo heette de stad voordat de Vietnam-oorlog uitbrak. Tegenwoordig is Ho Chi Minh City een drukke stad met ontzettend veel verkeer. Gelukkig is het centrum, district 1, goed te overzien en bevinden de meeste bezienswaardigheden zich in dit gebied.

District 1 kenmerkt zich als 'backpackerstown', de vele hostels/hotels , barretjes en eetgelegenheden zorgen dat het een gezellige wijk is. Handig is dat ieder hostel of hotel over een overzicht van tours en activiteiten beschikt.

Bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City:

  • Central Post Office
  • Royal Palace
  • Notre Dame Cathedral
  • War Museum
  • Tao Dan Park (inclusief sporttoestellen)
  • Ben Thanh Market
Vanuit Ho Chi Minh City kun je een excursie ondernemen naar de Mekong Delta waar je drijvende markten en kleine dorpjes ontdekt. De kwaliteit van aanbieders kan nogal wisselend zijn.

Ongelooflijk interessant om te bezoeken zijn de Cu Chi tunnels: een 250 kilometer lang tunnelcomplex die werd aangelegd tijdens de Franse bezetting.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer  
Dag 30, Indrukwekkende laatste dag in Vietnam

Dag 30, Indrukwekkende laatste dag in Vietnam

Na een maand rondreizen is het bijna tijd om terug te gaan. Hoewel we veel gezien hebben - Bangkok, Cambodja en Vietnam - en dit onze langste reis is tot nu toe, voelen we ons nog lang niet klaar voor de terugvlucht. Gelukkig hebben we nog één volle dag te besteden in Saigon. Wat gaan we doen?

Verder lezen