Hue (Huế in het Vietnamees) was van 1802 tot 1945 was de keizerlijke hoofdstad. De omgeving staat vol tempels, keizerlijke graven en pagodes. Het centrum van Hue is werelderfgoed.

Ontdek een verboden stad...

Tu Cam Thanh, de verboden stad, was ooit het prive terrein van de keizerlijke familie. Tegenwoordig is het opengesteld voor publiek. De paleizen zijn indrukwekkend. Door bombardementen tijdens de Vietnam-oorlog werd dit complex grotendeels verwoest.

Er wordt door de Vietnamezen hard gewerkt om Tu Cam Thanh te herstellen. Grote delen van het terrein zijn echter dusdanig beschadigd dat je enig inbeeldingsvermogen nodig hebt om een idee te krijgen hoe daar ooit werd geleefd. Het is de moeite waard om een gids te huren.

Een ander belangrijk symbool van Hue is de Thien Mu Pagode die zich bij de rivier bevindt. Deze pagode werd door de jaren heen meerdere keren verwoest. Toch drukte deze plek een grote stempel op de geschiedenis: in 1963 stak de boeddhistische monnik Thich Quang Duc hier zichzelf in brand, als protest tegen het regime van president Ngo Dinh Diem.

In de regio van Hue kun je een aantal graftombes bezoeken die de Vietnamese keizers voor zichzelf lieten bouwen. De tombes van keizer Tu Doc en Minh Mang schijnen zeer indrukwekkend te zijn.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer