Hoofdstad Hanoi (Hà Nội in het Vietnamees) maakt -zelfs voor Aziatische begrippen- een rommelige en drukke eerste indruk. Hanoi is een stad die je echt moet leren kennen voordat je de charme ontdekt. Deze authentieke stad heeft veel te bieden: tempels, pagodes, musea en het sprookjesachtige Hoan Kiem meer.

Een authentieke stad met veel verborgen schoonheid

De Vietnamezen kiezen ervoor om Hanoi te mijden als plek om te wonen en dat is niet zo vreemd. Vrijwel overal raast er verkeer, de hele dag door. De stoepen worden vooral benut als brommerstalling en als werkterrein voor de vele verkopers. Hanoi kent veel vervuiling. Ondanks al deze nadelen roept de stad bewondering op. Als je door de straten dwaalt en om je heen kijkt (ondertussen wel het verkeer in de gaten blijven houden), is er veel verborgen schoonheid te ontdekken.
Overal spelen kinderen op straat, proberen mensen een praatje met je te maken en word je dagelijks meerdere keren getrakteerd op een lach. Majestueuze gebouwen gaan schuil achter allerlei bouwsels van golfplaten. Bij iedere straathoek komt de geur van eten en fruit je tegemoet; alles is supervers.
Als je de drukte wilt ontwijken, kun je terecht bij het Hồ Tây meer; het grootste meer van Hanoi. Hanoi staat ook bekend om het mooie Hoan Kiem meer. Ondanks dat hier veel toeristen komen is het relatief rustig en kun je heerlijk op een bankje naar de mensen kijken. In de omgeving van het Hoan Kiem meer, ligt de oude wijk. Deze is volgepropt met winkels, hotels, hostels, marktkraampjes en restaurants.
Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Vietnam en de onafhankelijksstrijd, kun je terecht bij het Ho Chi Minh Museum.
Midden in het museum vind je een enorm beeld van Ho Chi Minh. Als president van Noord-Vietnam speelde hij een grote rol bij de onafhankelijkheid van Vietnam. Vlak bij het museum kun je de verblijven bezoeken van Ho Chi Minh en krijg je een inkijkje in het leven wat hij heeft geleid. Na zijn overlijden werd het lichaam van Ho Chi Minh gebalsemd en opgebaard in een mausoleum. Het mausoleum bezoeken is een indrukwekkende ervaring.

Ontdekken in Hanoi

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer